Yüzlerce öğrenci okuma salonları sayesinde en güzel liselere yerleşti

Diyarbakır’da yıllardır maddi durumu iyi olmayan öğrencilere eğitim hizmeti veren EHİDER okuma salonlarının 4 Mayıs’ta düzenlediği seviye tespit sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan derneğin genel...

Google Haberlere Abone ol
Yüzlerce öğrenci okuma salonları sayesinde en güzel liselere yerleşti

Diyarbakır’da yıllardır maddi durumu iyi olmayan öğrencilere eğitim hizmeti veren EHİDER okuma salonlarının 4 Mayıs’ta düzenlediği seviye tespit sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan derneğin genel sekreteri Mustafa Doğancı, “Yüzlerce öğrenciyi Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın en güzel okullarına en yüksek puanlarla yerleştirmeyi başaran EHİDER okuma salonları önümüzdeki yılda daha çok okuma salonu ile daha çok öğrenciye hitap etmenin haklı heyecanını yaşamaktadır.” dedi.

Derneğin okuma salonunda düzenlenen törene dereceye giren öğrenci aileleri ile eğitimciler katıldı. Tören öncesi bir konuşma yapan EHİDER Genel Sekreteri Mustafa Doğancı, okuma salonları olarak 4 Mayıs pazar günü Diyarbakır merkezinde 5., 6., 7. ve 8’inci sınıflara yönelik seviye tespit sınavı düzenlediklerini dile getirdi. Doğancı, “Eğitim ve Halkla İlişkileri Derneği (EHİDER) kuruluşundan bu yana kendisine destek veren vefalı ve hayır severlerin maddi ve manevi destekleriyle Diyarbakır il merkezinde ve bir çok ilçemizde eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler bakımından çok önemli hizmetler yapmaktadır. EHİDER olarak çocuklarımızı, istikbalimizi omuzlarımızda bayraklaştıracak gençler olarak görüyoruz ve bu amaçla dershaneye gidemeyen yüzlerce öğrenciye ücretsiz SBS kursu ve ders takviye kursu vermekteyiz.” diye konuştu.

Öğrencilere yönelik il dışı ve il içi gezi programları, piknikler, yaz kursları, Kur’an-ı Kerim kursları ve sportif programlar düzenlediklerini anlatan Doğancı, onların her yönüyle faziletli, erdemli ve çalışkan insan olarak geleceğe hazırlamanın gayreti içinde olduklarını kaydetti. Doğancı şunları söyledi: “Bu amaçla 5., 6., 7. ve 8’nci sınıflara yönelik Diyarbakır il merkezinde, Hazro ve Kulp'a kadar tüm şubelerimizde seviye tespit sınavı yaptık. Hem başarılı öğrencileri tespit edip onları en güzel şekilde ödüllendirmek ve bu şekilde çocuklarımızı özgüvenlerini geliştirmek hem de önümüzdeki yıl okuma salonlarımızda eğitim görecek çocuklarımıza ulaşmak. Yaptığımız bu sınavda emeği geçen tüm fedakar öğretmenlerimize, milli eğitim camiasının çok kıymetli idarecilerine, ödüllerin sponsorluğunu yapan isimsiz kahramanlara, çocuklarını bu sınavlara göndererek onları eğitim sürecine dahil eden ve onları cesaretlendiren velilerimize, sınavımıza gelen tüm öğrencilerimize ve en önemlisi bu mutlu günümüzde bizleri onurlandıran siz kıymetli misafirlerimize yönetim kurulu adına çok teşekkür ediyor selam ve hürmetlerimi sunuyorum.”

Doğancı, ayrıca okuma salonlarına gelen öğrencilerin arasında “Efendimize Mektup” yazma konusunda yarışma düzenlediklerini ve bu yarışmada seçilen mektuplardan en güzel ilk 5 mektuba da ödül verdiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar