Yürütmeyi durdurma talebine Samsun İdari Mahkemesi karar verecek

Amasya’da vatandaşların kullandığı yeşil alana benzin istasyonu yapılması kararı mahkemeye taşındı. Yapılması planlanan benzin istasyonuna verilen bütün izinlerin iptal edilmesi talebine Samsun İdari Mahkemesi karar verecek. Amasya Baro...

Google Haberlere Abone ol
Yürütmeyi durdurma talebine Samsun İdari Mahkemesi karar verecek

Amasya’da vatandaşların kullandığı yeşil alana benzin istasyonu yapılması kararı mahkemeye taşındı. Yapılması planlanan benzin istasyonuna verilen bütün izinlerin iptal edilmesi talebine Samsun İdari Mahkemesi karar verecek. Amasya Baro Başkanı Avukat Melik Derindere, “Ümit ediyorum yarın yürütmeyi durdurmayla ilgili bir karar çıkma ihtimali olabilir. Bu karar çıktığı takdirde zaten eylemi amacına ulaşmış olarak göreceğiz” dedi.

Mahalle sakinlerinden vekalet alarak dava açtıklarını belirten Derindere, “Yürütmeyi durdurma talebi ile dava açtık. Yargılama mutlaka devam edecektir ama önemli ölçüde burada toplanan arkadaşları tatmin edecek sonuç olarak sunacağız. O sonuca göre de arkadaşlarımız da sanıyorum eylemlerini bitirir. Amasya da rahat eder, herkes evine gider. Bunu da Amasya demokrasisine altın harflerle yazdırmış oluruz” diye konuştu.

“DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ KEŞKE BÖYLE KUTLAMASAYDIK”

Amasya halkının duyarlı davranışına teşekkür eden Derindere, “Keşke bugün Dünya çevre gününü böyle bir ortamda kutlamasaydık. Ama bazen o tarihler böyle denk gelir. Bu tarihlerin de neticesi mutlu biter. Amacına ulaşmış bir şekilde bu eylemi de sonuçlandırmış oluruz. Amasya halkı da Türkiye’ye örnek teşkil eder. Bir tane İstanbul, bir tane de Amasya örneği olur. Amasya örneğini herkes dikkate alır. Bundan sonraki demokratik haklarını da bu şekilde savunurlar” ifadelerini kullandı.

Dava açılması için Amasya Barosu avukatına vekalet veren Tuğba Karelioğlu, “Üç gün önce ağaçlarımız kesilmeye başladı ve üç gün sonunda davamız açıldı. Ben ve mahalleden 3 arkadaşımız daha vekalet verdi avukata ve davamız açıldı. Bu yönde ilerliyoruz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Umarım her şey istediğimiz gibi olur ve parkımız bize geri verilir. Tek derdimiz bu” dedi. Şanlıurfa’dan Amasya’ya gelerek inşaat işçiliği yapan Alaattin Avcı, “Buradan bazen geçiyordum, aileleri çay demleyip eş dost içiyorlardı. Birkaç defa uğradım arkadaşların çayını içtim. Buradaki ağaçların kesildiğini duydum. Geldim niye kesiliyor diye baktım. Tepki vermek için geldim. dedi. Parkta eylem yapan gruplar gece geç saatlere kadar şarkı söyleyip semaver çayı içerek eğlendi. CİHAN

Yorumlar