Yurtta kış: Siirt’te 5 köy yolu ulaşıma kapandı

Siirt’te yılın ilk kar yağışı düştü. Kırsalda etkili olan kar yağışı ile birlikte Pervari, Şirvan ilçesinde 5 köy yolu ulaşıma kapandı.

Google Haberlere Abone ol
Yurtta kış: Siirt’te 5 köy yolu ulaşıma kapandı

Siirt’te yılın ilk kar yağışı düştü. Kırsalda etkili olan kar yağışı ile birlikte Pervari, Şirvan ilçesinde 5 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı araçlar köy yollarının ulaşıma açılması için çalışama başlattı.

    Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Siirt İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, karın kırsalda etkili olduğunu belirterek, “Siirt’te yılın ilk kar yağışı bugün itibariyle düştü. Kırsalda etkili olan yağışlardan dolayı Pervari ilçesi Doğan köyü, Şirvan ilcesine bağlı Elmalı, Yamaçlı, Narlıkaya köyleri ulaşıma kapandı. Özel İdare Müdürlüğümüzü bağlı karla mücadele ekipleri olarak köy yollarının açılması için çalışma başlattı.” dedi.

    Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Siirt ve çevresinde kar yağışının cuma gününe kadar süreceği, özellikle kırsal kesimde etkisini hissettireceği belirtildi.

    Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, halkın bilgilendirilmesi amacıyla 10-14 Aralık 2013 tarihlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğini belirterek hava şartlarından dolayı oluşabilecek soğuk hava, kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don ile zirai don olaylarına karşı herkesin hazırlıklı olması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların Şiirt Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü aramaları istenildi. CİHAN

Yorumlar