Yurtta kış: Mardin’de 400 köy yolu ulaşıma kapandı

Mardin'de 2 günden beri devam eden aralıksız kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dün sabah saat 07.

Google Haberlere Abone ol
Yurtta kış: Mardin’de 400 köy yolu ulaşıma kapandı

Mardin'de 2 günden beri devam eden aralıksız kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dün sabah saat 07.00’den beri yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin merkez olmak üzere yaklaşık 350 köyün yolu ulaşıma kapandı.
Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi aştı

Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik tamamen ulaşıma kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 50 santimetre olurken yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştı. Mardin, Midyat, Diyarbakır, Mazıdağı Derik, Dargeçit yolu tamamen kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Özel İdareye bağlı kar temizleme araçları dünden beri Aralıksız 24 saat yol açmaya çalışıyor. Açılan yollar ise bir saat sonra tekrar kapanıyor. Dün gece Midyat İdil yolu üzerinde yaklaşık 20 araç mahsur kaldı. Mahsur kalan yolcular çevre köylere sığınmak zorunda kaldı. Bir kısmı ise Mardin Valisi Ahmet Cengiz’in talimatları doğrultusunda ekipler tarafından kurtarıldı.

MARDİN’DE HAYAT DURDU

Mardin şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle şehir içi ulaşım trafiğe kapandı. Birinci cadde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanması nedeniyle esnaf iş yerlerini açmadı. Zincirsiz yola çıkan yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. Bazı araçlar ise buzlanmadan dolayı kaza geçirdi. İşe gitmek zorunda kalan vatandaşlar servis araçları ve şehir içi minibüslerin çalışmaması nedeniyle iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki cuma gününe kadar devam edeceğini belirterek, yola çıkan sürücüleri, yanlarında zincir ve takoz bulundurmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor.

Mardin merkez ve ilçelere bağlı 350 köyün yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve İl Özel İdare'ye bağlı araçlar kapanan yolları açmak için seferber oldu. Mardin'in yüksek rakımlı yerleşim alanlarından Savur, Midyat, Dargeçit Derik ve Mazıdağı ilçelerinde artan kar kalınlığı nedeniyle köy yolları ile ulaşım bağlantısı kesildi. CİHAN

Yorumlar