Yurtta kış: Batman'da 15 köy ve 30 mezranın yolu kapandı

Batman'da sabah itibariyle başlayan kar yağışı kırsal kesimde etkili oldu. 15 köy ve 30 mezrayla ulaşım kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Yurtta kış: Batman'da 15 köy ve 30 mezranın yolu kapandı

Batman'da sabah itibariyle başlayan kar yağışı kırsal kesimde etkili oldu. 15 köy ve 30 mezrayla ulaşım kesildi. Bu yıl erken yağan kar yağışı özellikle köylüleri hazırlıksız yakaladı.

    Son 3 gündür hava sıcaklığının eksiye düştüğü Batman'da, sabah itibariyle kar yağışı başladı. Kent merkezinde hafif yağan kar yağışı gün boyu devam ederken, kırsal kesimde etkili oldu. İl Özel İdare Müdürü A. Kadir Özer, kar yağışının 5 ilçede etkili olduğunu belirterek, 15 köy ve 30 mezra ile ulaşımın kesildiğini açıkladı.

    Özer, kar yağışının devam etmesi durumunda Sason, Kozluk, Beşiri, Hasankeyf ve Gercüş ilçelerine bağlı çok sayıda köyle ulaşımın kesilebileceğini dikkat çekti. Kar yağışı nedeniyle Gercüş-Midyat arasında bulunan Ayrancı yokuşunda sıkıntı yaşanırken, karayolları ekipleri yaptığı çalışmayla yolu ulaşıma açtı.
    
    Kar yağışı nedeniyle Beşiri Beşpınar köyünde mahsur kalan bir aile yardım talebinde bulundu. Köyden Hasankeyf 'e gelmekte olan bir kurum müdürü köy dönüşü mahsur kaldı. Kurum müdürü, traktör yardımıyla Hasankeyf ilçesine ulaşabildi.

    İl Özel İdare Müdürü A. Kadir Özer, uzun yola çıkacak olan sürücülerin kar lastiği takmaları konusunda uyarıda bulundu. Özellikle gece saatlerinde don olabileceğine işaret eden Özer, “Sürücülerimiz kötü hava koşullarına dikkat ederek yola çıksın.” dedi. CİHAN

Yorumlar