Yurtta kalan kızını göremeyen anne: Tek isteğim bana sesini dinletsinler

Eskişehir'de Hasibe Ural isimli anne, geçtiğimiz yıl 35 yaşındaki bir adamla kaçan ve bulunduktan sonra Muğla'da yetiştirme yurduna yerleştirilen kızı Fatımatüzzehra Ural’dan (17) bir yıldır haber alamıyor. Ural, kızının yaşayıp yaşamadığından...

Google Haberlere Abone ol
Yurtta kalan kızını göremeyen anne: Tek isteğim bana sesini dinletsinler

Eskişehir'de Hasibe Ural isimli anne, geçtiğimiz yıl 35 yaşındaki bir adamla kaçan ve bulunduktan sonra Muğla'da yetiştirme yurduna yerleştirilen kızı Fatımatüzzehra Ural’dan (17) bir yıldır haber alamıyor. Ural, kızının yaşayıp yaşamadığından habersiz olduğunu söylüyor. Kızının kendisine gösterilmesi için çalmadık kapı bırakmayan anne, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na da başvurmasına rağmen bir sonuç elde edemediğini ifade ediyor. Ural, “Kızım uyuşturucu kullanıyor mu, ölü mü, yaşıyor mu? Bilmiyorum, haberdar değiliz. Tek isteğim kızımın sesini bana dinletsinler." dedi.

Ülkemizde her yıl sayıları artmakta olan kayıp ve evden kaçan çocukların ailelerinin yaşadıkları yürek burkuyor. Eskişehirli Fatmatüzzehra Ural'da, 16 yaşındayken geçtiğimiz yıl 15 Haziran 2013'te 'anneanneme gidiyorum' diye evden ayrıldı ancak sonra bir daha eve dönmedi. Kızının anneannesine gitmediğini öğrenen anne Hasibe Ural durumu hemen polise bildirdi. Kızının kayıp ilanını yetkililere veren Ural, aylar sonra Muğla'dan kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıtan birinin aradığını ve kızının bulunduğunu, çocuklarının ailesini istemediği için yurda gönderildiğini söyledi. Eşiyle birlikte kızını almaya giden anne Ural’a kızları yurt görevlilerince 15 dakika görüştürüldü. Velayetleri kendilerinde olmasına rağmen kızları istemediği için Fatımatüzzehra ailesiyle Eskişehir’e dönmedi.

Anne Ural, kızının daha önce aynı sitede B.E.(35) adlı adamla kaçtığını öğrendiklerini, 3 ay sonra jandarmanın kızlarını bu şahsın evinde bulduğunu anlattı. Küçük yaştaki kızını kaçıran B.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Anne Ural, "Kızımın kullanmış olduğu telefon hattı ile B.E., arasındaki telefon görüşmelerinde ve mesajlaşma kayıtlarında kızıma hakaretlerde bulunduğu ve emirler verdiği sim kartta mevcut olmasına rağmen adama bir şey yapılmıyor." diye konuştu. Kızının Muğla’da yurtta kaldığını aktaran Anne Ural, şöyle dedi: "Kızımı zorla tuttuklarına inanıyorum. Bir yıl geçti. 'Kızınız sizi istemiyor kızınızı size veremeyiz.' diyorlar. Biz oradan ayrıldık. Sonra nerede olduğunu telefonla öğrendik. Fethiye'de bir BSRM evinde kalıyormuş. Telefon açtım ‘kız istemiyor’ diye görüştürmediler. Her şeyden korkuyorum. Uyuşturucu mu kullandırıyorlar, satıyorlar mı, öldürdüler mi? Nasıl güveneyim ben. Ölü mü sağ mı onu da bilmiyorum. Bana kızımın sesini dinletsinler, bir görüntüsünü göstersinler en azından yaşadığını bileyim." şeklinde konuştu.

Kızını almak için girişimlerini sürdürdüğünü aktaran Anne, ‘Kızımı istiyorum’ diye dilekçeyle Fethiye’deki ilgili yurda başvurduğunu, ancak kendilerine hiç bir haber verilmediğini söyledi. Ural, "Sosyal Hizmet Uzmanı raporunda, ' ailenin bir sıkıntısının olmadığını, aile ortamının müsait olduğunu kızın kaldığı kurum kızı annesine gösterecek." raporu verildiğini iddia ediyor.

Kızını kaçıran B.E.’yi araştırdıklarını belirten Anne, "Adam, uyuşturucu satıcısıymış. Adamı inceledik bütün arkadaşları 15-16 yaşında. Ben nasıl güveneyim. Ben bu şahsın kızıma her şeyi yaptığına inanıyorum. Bu adam kızıma uyuşturucu mu kullandırdı, kızımı mı sattı mı, kötü yola mı düşürdü, ne oldu? Bana ilgili yurt görevlileri tarafından hiç bir bilgi verilmedi ve verilmiyordu." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurduğunu ancak bakanlıktan da bir netice alamadığını aktaran Ural, şunları kaydetti: "Niye benim çocuğumu benden alıyorlar. Ben bunu anlamıyorum. Yurttaki çocukları ailelerine vermeye uğraşıyorlar, onlara koruyucu aile bulmaya çalışıyorlar ama devlet benim çocuğumu alıyor. Allaha şükür evim var, iki çocuğum daha var niye devlet benim çocuğumu elimden alıyor bana bunu açıklasınlar."

FETHİYE YETİŞTİRME YURDU: KIZ İSTEMEDİĞİ İÇİN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜREMİYORUZ

Fethiye Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili, " Bu anneyle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü raporunda Ailenin kızı koruyamayacağı ve annenin çocukla sağlıklı iletişim kuramadığı için görüştüremiyoruz. Anne buraya kızını görmeye geldi. Bizde anneyle görüştürmek istedik ancak kız annesiyle görüşmek istemedi. Çocuk Kuruma Kanununa göre kız görüşmek istemediği için bizde zorla görüştüremeyiz. Yasalar bize neyi veriyorsa onu uyguluyoruz. Kızı kaçıran bir adamdan bahsediliyor ama biz adamı hiç görmedik. Kızı çarşıda hiç kimseyle görüştürmüyoruz." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar