Yurtta fuhuş ve taciz olayları üzerine müfettiş incelemesi

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kız yetiştirme yurdunda kalan kızların taciz edildiği ve fuhşa sürüklendiği iddialarıyla ilgili olarak müfettiş incelemesi başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yurtta fuhuş ve taciz olayları üzerine müfettiş incelemesi

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kız yetiştirme yurdunda kalan kızların taciz edildiği ve fuhşa sürüklendiği iddialarıyla ilgili olarak müfettiş incelemesi başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, olayların ardından emniyeti ve valiliği bilgilendirdiklerini, idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi. Kurum personeliyle ilgili böyle bir iddia karşısında bakanlık müfettişi çağırdıklarını soruşturmanı devam ettiğini belirten Sezer, emniyetin fuhuş şebekesine yönelik yaptığı operasyonda da 30 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Kızların satılmasına kesinlikle kurum personelinin müsaade etmeyeceğini ifade eden Sezer, “Çocuk bize kalırken fuhuşa sürüklenmemiş. Örnek vermek gerekiyorsa Mersinli bir iş adamı bir kıza tecavüz ediyor, daha sonra işi bittikten sonra sokağa atıyor. Kolluk güçleri de bu kızı bize getiriyor. Bir müddet sonrada madde kullandıkları için, evlerden kaçıyorlar ve bu tür olaylara bulaşıyorlar. Mesele budur.” dedi.

Sezer, Afyonkarahisar’daki kız yetiştirme yurdunun kapatıldığını, çocuklarında özel ihtisas alanları diye adlandırılan bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerine götürüldüğünü önce tedavilerinin yapılacağını ifade etti. Sezer, “Ama 'kurum personeli bunları satıyor', 'bunların satışına aracılık ediyor'. Böyle bir iddia kesinlikle doğru değil. Böyle bir iddiayı da gerek vilayet gerekse de bakanlık müfettişleriyle sorguluyoruz. En ufak bir şüpheye bile kesinlikle müsaade etmiyoruz. Olay savcılık boyutunda tutuklamalar gerçekleştirildi.” diye konuştu.

“YETİŞTİRME YURDU ÇALIŞANI BİZE TACİZDE BULUNDU”

Yetiştirme yurdunda kalan Z.A. verdiği ifadede kuruma yemek getiren şirkette çalışan H.Y.’nin kendisini süreli taciz ederek cinsel saldırıda bulunduğunu ve son olarak 500 lira karlığında Gazlıgöl’de termal bir evde cinsel ilişkiye girmeyi teklif ettiğini söyledi. N.A. ise kurumda çalışan aynı kişinin cep telefonundan erkeklik organın resmini göstererek kendisini taciz ettiğini belirtti. A.A. da verdiği ifade de yine yurtta cinsel tacize maruz kaldığını anlattı. Ö.H. ise yurdun dışında bazı kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye zorlandığını, tecavüze uğradığını anlattı.

Öte yandan kurum çalışanlarının da aralarında olduğu 30 kişinin yargılanmasına Afyonkarahisar 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar