Yurtdışından dönmeyen memur sayısı 32

"FETÖ soruşturması kapsamında yurt dışından merkeze çağrılan ancak mazeret göstermeksizin ve izin almaksızın dönmeyen memur sayısı 32"

Google Haberlere Abone ol
Yurtdışından dönmeyen memur sayısı 32
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yurt dışından merkeze çağrılan ancak mazeret göstermeksizin ve izin almaksızın dönmeyen memur sayısının 32 olduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bakanlıkta başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Bangladeş’ten kaçan diplomatla ilgili soruya karşılık Çavuşoğlu, "Bangladeş’te görev yapan üç memurumuzu geri çağırmıştık. Bunlardan iki tanesi ABD’ye kaçtı. Bir tanesi Türkiye’ye döndü. Bakanlığımızda göreve başladı. Görevlendirmek için davet etmiştik. Merkezde görevlendirmek üzere toplam 208 diplomatik kariyer memurunu geriye çağırmıştık. Mazeretsiz izinsiz dönmeyen memur sayısı 32’dir. Bazılarının mazeretleri, onlara biz izin verdik.” yanıtını verdi.

Bakan Çavuşoğlu, FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili olarak sürecin devam ettiğini, darbe girişimine ilişkin dosyanın hazırlanma aşamasında olduğunu anlattı. ABD'den de bu konuda olumlu sinyaller almaya başladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, ABD Adalet Bakanlığından bir heyetin 23-24 Ağustos'ta Türkiye'de görüşmeler yapacağını kaydetti.

Bu ülkeden üst düzey ziyaret de beklediklerini hatırlatan Çavuşoğlu, hem Dışişleri Bakanı John Kerry hem de Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın gelmek istedikleri tarihlere yönelik bilgi verdiklerini ancak son teyidi vermediklerini ifade etti.

Yorumlar