Yurtdışı seçmenlerine büyük kolaylık: Türkiye'ye giriş-çıkış gerekmiyor

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, önceki seçimlerden farklı olarak, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı vatandaşların, gümrük kapılarında oy kullanabilmeleri için, ülkeye giriş-çıkış yapıyor olmaları koşulu aranmıyor....

Google Haberlere Abone ol
Yurtdışı seçmenlerine büyük kolaylık: Türkiye'ye giriş-çıkış gerekmiyor

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, önceki seçimlerden farklı olarak, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı vatandaşların, gümrük kapılarında oy kullanabilmeleri için, ülkeye giriş-çıkış yapıyor olmaları koşulu aranmıyor. Vatandaşlar, Türkiye’de bulundukları süre içerisinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından tespit ve ilan edilen gümrük kapılarından herhangi birine giderek oy verebilecek.

Bu uygulama, daha önce oy kullanmanın ancak Türkiye’ye giriş yada çıkış esnasında yapılabileceğini bilen vatandaşlar için büyük önem taşıyor.

Tatil için geldiği Türkiye’de belirli bir süre geçiren ve dün oyunu İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı’na giderek kullanan işadamı Alaaddin Çolak, bu uygulamadan daha önce haberleri olmadığını ve bunun kendileri için büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi, seçimlerin birinci turu için 26 Temmuz-10 Ağustos 2014 tarihlerinde, ikinci tura geçilmesi halinde ise 17-24 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilebilecek.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olan vatandaşlar, önceki seçimlerde olduğu gibi, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Türkiye’nin belirli gümrük kapılarında (liman, karayolu sınır kapısı, havalimanı) kurulacak sandıklarda, T.C. kimlik numaralarını gösteren nüfus cüzdanlarını veya pasaportlarını yetkililere göstererek, oy kullanabiliyor.

Oy kullanılabilecek gümrük kapılarının listesine Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinin ilgili bölümünden (https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/GumrukKapilari2014.html ) erişmek mümkün. CİHAN

Yorumlar