"Yurtdışı oyları emniyetsiz plastik torbalar içerisinde mi gönderilecek?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, şu soruları...

Google Haberlere Abone ol
"Yurtdışı oyları emniyetsiz plastik torbalar içerisinde mi gönderilecek?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları sordu:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi için yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kullanmaya başladıkları oyların, üzerlerinde Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Torbalar yazan emniyetsiz plastik torbalar içerisinde Türkiye’ye gönderileceği doğru mudur?

Doğruysa her bir sandıkta kullanılan oyların konulduğu torbaların Yüksek Seçim Kurulu yerine Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Torbalar içerisinde Türkiye’ye gönderilecek olmalarının nedeni nedir?

Yurtdışından gönderilecek oy torbaları ilk olarak Dışişleri Bakanlığı’na mı gönderileceklerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecinden Yüksek Seçim Kurulu yerine Dışişleri Bakanlığı mı sorumlu olarak belirlenmiştir?

Yurtdışında kullanılan ve Türkiye’ye gönderilecek oylar neden mühürlü sandıklarla birlikte değil de kolayca açılabilen plastik torbaların içerisinde Türkiye’ye gönderileceklerdir?

Üzerlerinde Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Torbalar yazan plastik torbalar hangi firma veya firmalar tarafından kaçar adet imal edilmişlerdir?

Plastik torbalar TSE onaylı mıdırlar?

Üzerlerinde Dışişleri Bakanlığı diplomatik torbalar yazan plastik torbaların üzerlerinde ait oldukları sandık numaralarının belirtilmeden ve hazırlanan tutanakların birer nüshalarının torbalara iliştirilmeden Türkiye'ye gönderilecekleri doğru mudur?

Bu durumda hangi torbaların hangi sandıklarda kullanılmış oyları barındırdığı nasıl anlaşılacaktır?" CİHAN

Yorumlar