Yurtdışı bedelli askerlik ya da dövizli askerlik ücreti 2020 ne kadar?

Yurt dışı bedelli askerlik ücretleri 2020 ne kadar olduğu merak ediliyor. Yurt dışı bedelli askerlik bir diğer deyişle "dövizli askerlik" bedeli yeni askerlik kanunuyla birlikte 5 bin Euro olarak belirlenmişti. 2020 yılı dövizli askerlik bedeli yeniden belirlendi. İşte dövizli askerlik bedeli.

Google Haberlere Abone ol
Yurtdışı bedelli askerlik ücreti 2020 ne kadar?

Yurtdışı bedelli askerlik ücreti veya bedeli 2020 yılı ne kadar? Ya da Yurtdışı bedelli askerlik ücreti kaç euro?

Yurtdışında, özellikle de Almanya ve Avusturya gibi Türklerin yoğunlukta yaşadığı ülkelerde en çok sorulan sorulardan biri, "Yurt dışı bedelli askerlik bedeli veya dövizle askerlik bedeli ne kadar?" sorusu soruluyor. 

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen yurt dışında yaşayan vatandaşlar için ücret belli oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız için 2000 euro'luk bir bedel söz konusu. Uzaktan eğitim ile bir eğitim almış olacaklar" demişti. Ancak yeni askerlik düzenlemesiyle bu miktar 5 bin 261 Euro olarak belirlendi.

2 BİN AVRO'DAN 5 BİN AVROYA YÜKSELTİLMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2018 yılında belirlenen "Yurtdışı bedelli askerlik ücreti 2000 euro" olmuştu. 

MSB'den yapılana çıklamada, "Dövizle askerlik ödeme miktarı; 03 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 2000 Avro olarak düzenlenmiştir. 2000 Avro veya karşılığı yabancı ülke parasının başvuru esnasında peşin olarak ödenmesi gerekmektedir. Taksitle ödeme imkânı bulunmamaktadır." denilmişti. 

2000 avro ya da 2000 euro şu anki kurla yaklaşık 13 bin lira yapıyordu.

Ancak yeni çıkarılan askeri kanunla bedelli ve dövizli askerlik bedellerinde değişikliğe gidildi. 

Buna göre, 2020 yılı dövizle askerlik ücreti 5 bin 261(beşbinikiyüzaltmışbir euro) euro olarak belirlendi.

Yorumlar

miraç yuuh ya zaten gurbet çekiyoruz birde bunun üstüne 5.261 euro nedir. Soyacak başka birşeyler bulun yeter artık yeterrrrrr. Milletvekilleri bakanlara çok değil tabi bu paralar. Eğer bu fiyatlar düşrülmezse hükümete oy rey yok..
Hakan Arda kardeş 2000€ değil 5261€ olarak belirlendi.
Hakan Hangi ülkede yaşıyorsanız gidin oranın vatandaşı olun arkadaşlar bunlar iyice kafayı yedi tabi çalacak para kalmadı devletin kasasında, birazda gurbetçileri sikelim dediler
arda 2000 euro oldu 7.35 normal bedeliden dha fazla vericez boyle giderse.Boyle sacmalik olmaz ya 1000 euroya dussun tekrardan ne ozelligimiz kaldi gurbette olmanin.
Mehmet Uzaktan eğitim ne demek