Yurt genelinde hava durumu

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Meteoroloji, pazartesi ve salı günü için uyardı; 4 bölgede de kar görülecek.

Google Haberlere Abone ol
Yurt genelinde hava durumu

Sıcaklıklar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 12 derece olmak üzere tüm yurtta azaldı. Bugün İstanbul'da en yüksek sıcaklık 9, Ankara'da 12 derece, İzmir'de ise 15 derece.

4 bölgeye kar yağacak

Salı günü soğuk ve yağışlı havanın yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği, yağışların Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde ise kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin internet sitesinden yapılan uyarıda "Bu gece ve yarın yurdumuzun güney ve batı kesimlerinde görülecek yağışların; İzmir'in güneyi, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde, Osmaniye il geneli, Adana'nın doğu ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, lokal dolu, hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Yağışlı havanın çarşamba gününden itibaren doğu bölgelere kayarak yurdu terk etmesi bekleniyor.

Rüzgârın bugün akşam saatlerinden itibaren Kuzey ve Orta Ege' de, gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara'da hızını artırarak doğu ve kuzeydoğuda, Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise Akdeniz'de batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'de de 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın; Batı Karadeniz ve Marmara'da pazartesi akşam saatlerinden sonra, Kuzey ve Orta Ege ile Akdeniz'de Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesii bekleniyor.

Yorumlar