Yurt Çocuklarına Kar Temizletip, Otomobil Yıkattılar

Vatandaşlar, Erzurum'daki Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu'nda barınan çocukları otomobil yıkayıp, bahçedeki karları kürekle temizlerken görüntüledi.

Google Haberlere Abone ol
Yurt Çocuklarına Kar Temizletip, Otomobil Yıkattılar

Erzurum'daki Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu'nda barınan çocuklara geçtiğimiz pazar günü araba yıkatılıp, bahçedeki karların kürekle temizletilmesi yurttaşlar sebebi ile görüntülendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları konu hakkında olarak, 'Çocukları bu biçimde yaşama hazırlıyoruz' dedi.

'BU ÇOCUKLAR BÖYLE YÖNETİLMEYİ HAKETMİYOR'

Merkez Yakutiye ilçesinin Karayolları semtinde bulununan Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda kalan bey öğrencilerin küreklerle bahçedeki kar ve bir otomibili temizlediğini gören bir yurttaş cep telefonu ile bunu görüntüledi. İsminin açıklanması istemeyen vatandaş, memleket bahçesinde gördüğü bu manzaradan huzursuz olduğunu ifade etti ve çektiği fotoğrafları basınla paylaştı. Çocukların bir işçi bunun şeklinde çalıştırılmasına üzüldüğünü söyleyen vatandaş, 'Yurt ve yuvada kalan küçükler ders çalışacaklarına, oyun oynayacaklarına duruluk mesleğinde görevli bunun şeklinde çalıştırılıyor. Bu küçükler böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Bunlar bizim çocuklarımız. Küçük bedenleri ile yurdun bahçesindeki kar ile kime ilişkin olduğunu bilmediğimiz bir otomobili temizlemeleri üzücü bir olay' diye konuştu.

'FOTOĞRAFLARA BAKTIM SIKINTI YOK'

Çocuklara bu bunun şeklinde uygulamalar yaptırarak yaşama hazırladıklarını anlatım eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğullar, 'Yurt ve yuvalarda kalan öğrenciler buraları bir evi bunun şeklinde görür. Çocuklar bir haftadır pikniğe gidiyor. Bundan Vali beyin ve benim de haberim var. Çocuklar yurtta yemek yapar, bindiği arabayı temizler, bahçenin karını kürekle atar. Bunlar natürel şeyler. Biz çocuklara aile ortamını veriyoruz. Bakanlık tarafınan adlandırılan şeyler. Biz bu çocukları yaşama hazırlıyoruz. Fotoğraflara baktım, problem yok' dedi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar