Yurt Atayün'ün kızı: TEM şubeden istenen 49 kelepçeyi şerefle takarız

Sahur operasyonu ile gözaltına alınan polislerin aileler adına Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün açıklama yaptı. Elif Atayün, "İddiaya göre içeride zorla rehin tutulan yakınlarımız için TEM şubeden istenen 49 kelepçeyi şerefle takarız....

Google Haberlere Abone ol
Yurt Atayün'ün kızı: TEM şubeden istenen 49 kelepçeyi şerefle takarız

Sahur operasyonu ile gözaltına alınan polislerin aileler adına Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün açıklama yaptı. Elif Atayün, "İddiaya göre içeride zorla rehin tutulan yakınlarımız için TEM şubeden istenen 49 kelepçeyi şerefle takarız. Fakat kendi çocuklarını ifadeye bile gönderemeyenlerin bu kelepçeleri aslında Türk milletinin vicdanına ve inançlarına taktıklarını bilmeleri gerekir." dedi.

Sahur vakti yapılan operasyon ile gözaltına alınan polislerin adliyedeki mahkeme süreci devam ederken, polislerin aileleri ortak bir açıklama yaptı. Açıklamayı gözaltında bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün yaptı. "Bizler Kadir Gecesi rehin alınan, gözaltı süresi dolmasına rağmen bayramı nezarethanede geçiren polis aileleriyiz." diyen Atayün, bazı medya organlarında yer alan iddialara cevap verdi. Atayün, "İddiaya göre içeride zorla rehin tutulan yakınlarımız için TEM şubeden istenen 49 kelepçeyi şerefle takarız. Fakat kendi çocuklarını ifadeye bile gönderemeyenlerin bu kelepçeleri aslında Türk milletinin vicdanına ve inançlarına taktıklarını bilmeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

    Yakınlarının sahur yapamadan gözaltına alındığını hatırlatan Elif Atayün, "Bayramı nezarethanede geçirtmekle bırakmadılar, mescitte bayram namazı kılmalarına izin vermediler, bizlere rehin tutulan yakınlarımızla bayramlaşabilmeyi dahi çok gördüler." diye konuştu.

    "MEYDANLARDA KAHRAMAN İLAN EDİLEN YAKINLARIMIZ BUGÜN VATAN HAİNİ İLAN EDİLİYOR"

    Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de adliyeye gelerek yaptığı açıklamayı hatırlatan Elif Atayün şöyle devam etti: "Soruşturmanın siyasi amaçlarla ve talimatlarla yapıldığına dair kamuoyunun şüphesi yoktur. Rehin tutulan yakınlarımızı bugün 'casusluk, hainlik' ile linç eden gerek havuz medyası, gerekse siyasiler bir dönem yakınlarımızın kahramanlıklarından bahsetmişlerdir. Onların yürüttüğü soruşturmalara dair kitaplar yazarak para kazanmışlardır. Hatta yapılan soruşturmaları seçim meydanlarında rant elde etmek için kullanmaktan da kaçınmamışlardır. Dün seçim meydanlarında kahraman ilan edilen yakınlarımız bugün ise yaptıkları soruşturmalarla suçüstü yapınca casus, paralel ve vatan haini ilan edilmişlerdir. Dün seçim meydanlarında kahraman ilan edilmelerine de, bugün hain ilan edilmelerine de kulak asmadık, asmıyoruz. Çünkü onların tek amacı vardı. Ne kahraman ne de hain ilan edilmekti. Sadece görevlerini yapmaktı. Onlara milletin duası yeter."

    Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün de kısa bir açıklama yaparak "Saat 21.00’da bir karar verilecek ama daha erkende verilebilir duyumu aldık. Bekliyoruz aksi karar verilse dahi kesinlikle üzülmeyeceğiz. Arkasındayız, gurur duyuyoruz onlarla." şeklinde konuştu.

    "NE YAŞANIRSA YAŞANSIN ASLA BİZE YAKIŞMAYAN HAREKETLERDE BULUNMAYALIM"

    Gözaltında bulunan Osman Özgür Açıkgöz’ün eşi Özlem Açıkgöz ise verilecek olumlu ya da olumsuz her kararın sonucunun hayırlı olacağını söyledi. Kendilerine destek vermek için adliyeye gelenlere seslenen Özlem Açıkgöz, "Buraya bize destek olmak için bizi yüreklendirmek için geldiler, sağ olsunlar. Bizler gelecek olan her karara gönlümüzü açtık, kabul dedik. Biz karar olumlu da gelse olumsuzda gelse çok mutlu olacağız. Çünkü her ikisinin sonucu da hayırlı olacaktır. Bu nedenle burada ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın asla ama asla bize yakışmayan hareketlerde bulunmayalım. Bulunanlarda bizden değildir diyelim, noktayı koyalım." diye konuştu.

    Öte yandan kararın açıklanacağı adliye önünde Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemlerini artırması dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar