'Yürekler Soma'da, vicdanlar ayakta' formu düzenlendi

Türkiye'nin çeşitli illerinden Samsun'a gelen 1919 Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyesi, Samsun Uğur Mumcu Parkı'nda buluştu. 'Yürekler Soma'da, vicdanlar ayakta' başlıklı forumda 'Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı görmek istersiniz?' sorusuna...

Google Haberlere Abone ol
'Yürekler Soma'da, vicdanlar ayakta' formu düzenlendi

Türkiye'nin çeşitli illerinden Samsun'a gelen 1919 Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyesi, Samsun Uğur Mumcu Parkı'nda buluştu. 'Yürekler Soma'da, vicdanlar ayakta' başlıklı forumda 'Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı görmek istersiniz?' sorusuna cevap arandı. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in yönetiminde gerçekleştirilen foruma Dev Genç Eski Genel Başkanı Atilla Sarp, Ergenekon davasında tahliye edilen emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan konuşmacı olarak katıldı.

Forumda konuşan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, "Soma ve benzeri olaylar Türkiye'de olabilir. Çünkü vatandaşlar işçi ve emekçiler tamamen işadamlarının, patronların ve sermayenin inisiyatifine terkedilmiş, kurumsal kimliği olmayan yandaş olan patronların inisiyatifine teslim edilmiş. Onların da bütün derdi biraz daha fazla para kazanmak, biraz daha maliyetleri düşürmek, sonuçta bu kadar şehit var. Şehit diyoruz, tabi başsağlığı dilemek, acı çekmek, üzülmek bunlar yetmiyor. Söylenen bu şeylere karşı tedbirler alınması gerekiyor. İşçi ve emekten yana bir hükümetin iş başına getirilmesi gerekiyor. İki dudağa arasından çıkanların olduğu bir yönetimle karşı karşıyız ve aşiret devleti konumundayız. Bir kişi herşeyi ayarlıyor. Başbakan olan kişi Cumhurbaşkanı olursa işler daha kötü olacak! Muhalefet partilerine tek aday üzerinde uzlaşmaları konusunda baskı yapmalısınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TGB üyesi 1919 genç, Uğur Mumcu Parkı'ndan Atatürk anıtına kadar 'hükümet istifa, Taşeron sistem yasaklansın' şeklinde slogan atarak yürüdü. Burada Atatürk Anıtı'na siyah çelenk bırakıldı. Daha sonra TGB üyeleri Ankara'ya doğru yola çıktı.

CİHAN

Yorumlar