Yüreğir Belediyesi'nde toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı

Yüreğir Belediyesi’nde çalışan işçilerin toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yüreğir Belediyesi'nde toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı

Yüreğir Belediyesi’nde çalışan işçilerin toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı. Yapılan ilk oturumda taraflar bir araya geldi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çalışanların huzur içerisinde görevlerini yaptıklarını, bundan sonra da bu ortamın devam edeceğini söyledi.

Göreve geldikten sonra hiç bir çalışanı mağdur etmediklerini belirten Çelikcan, “Çalışanlarımız emeklerinin karşılığını gününde ve gününden önce almışlardır. İşçimizin belediyeden tek kuruş alacağı yoktur. Önceliğimiz işçilerimizin maaşları olmuştur. En önemlisi ise işçilerimiz huzur içerisinde çalışmaktadırlar.” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sorunsuz bir şekilde bitirileceğini belirten Mahmut Çelikcan, “Göreve geldiğimizde çalışanlarımızın maaşı kredi çekilerek ödenmişti. İdari ve mali yapılanmamızı tamamlayarak şu anda maliyeye borcunu sıfırlamış, SGK borçları yapılandırılmış ve 3 yıl içerisinde borcu olmayan bir belediye olacağız. Eğer popülist davranıp borçlarımızı ödemeyip bol keseden dağıtsaydık önümüzdeki dönemde batak bir belediye olurdu.” diye konuştu.

110 MİLYON BORCUN 88 MİLYONUNU ÖDEDİK
Göreve geldiğinde 110 milyon olan borcun 88 milyon lirasını ödediklerini hatırlatan Başkan Çelikcan, “Bir taraftan da kendi dönemimize ait olan vergi borçlarımızı bitirdik. Bunun yanı sıra 5 yılda 20 yıldan daha fazla yatırım yaptık. Yüreğir'e kalıcı eserler kazandırdık. Bu dönemde ise çalışanlarımıza günün gerçeklerini yansıtan ve bir taraftan da belediyemizin imkânları ölçüsünde çalışanlarımıza en uygun ücreti vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel de masa başında bitirilen sözleşmenin en iyisi olduğunu belirterek, “Amacımız çalışanımızın mağdur edilmemesidir. En önemlisi ise verilen hakların zamanında ödenmesidir.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar