Yurda kaçak yollarla sokulan 156 kilo eroin yakalandı

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü polisleri yaptığı operasyonla, Hollanda'ya götürülmek üzere Türkiye'ye İran üzerinden kaçak yollardan getirilin 156 kilo 480 gram uyuşturucu eroin maddesini ele geçirdi. Operasyon kapsamında biri kadın...

Google Haberlere Abone ol
Yurda kaçak yollarla sokulan 156 kilo eroin yakalandı

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü polisleri yaptığı operasyonla, Hollanda'ya götürülmek üzere Türkiye'ye İran üzerinden kaçak yollardan getirilin 156 kilo 480 gram uyuşturucu eroin maddesini ele geçirdi. Operasyon kapsamında biri kadın toplam 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında M.K. ile nikahsız yaşadığı N.G. tutuklanırken N.G.'nin iki çocuğu ise akrabalarına teslim edildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne, Hollanda'ya götürülmek üzere İran üzerinden Türkiye'ye kaçak yollardan getirilen yüklü miktarda uyuşturucu (eroin) maddesinin teslimatının yapılacağı ihbarını aldı. Narkotik Şube ekipleri, ihbarda uyuşturucu organizatörü olarak adı geçen M.K.'nın Bahçelievler'de kuşçu dükkanı olduğunu tespit etti. Takibe alınan M.K. 30 Haziran 2014 günü motosikleti ile Ataşehir'de bir kafeye gitti.

Operasyonun bundan sonraki bölümü polis kamerası tarafından dakika dakika görüntülendi. M.K.'nın ardından İran uyruklu Hollanda vatandaşı D.A. da uyuşturucu maddeyi Hollanda'ya götürmek üzere M.K. ile buluşmak üzere aynı kafeye geldi.

İMAM NİKAHLI EŞİ VE İKİ ÇOCUĞU DA YANINDAYDI

Polis, yaptıkları istihbaratta uyuşturucu maddenin getirileceği mavi renkli aracı beklemeye başladı. Aracın gelmesinden sonra kafeye geçen M.K. ve N.G. iki çocuğuyla birlikte bir masaya oturdular. M.K. diğer iki kişinin yanına yaklaştığında, ailesiyle birlikte geldiği otomobilin anahtarını gizlice D.A.'ya teslim etti.

Şüpheli D.A., organizatör M.K.'nın yanından ayrılarak, diğer M.K.'nın getirdiği otomobile gitti. Bu sırada operasyonu başlatan polis, otomobille olay yerinden ayrılmaya fırsat bulamadan D.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Aracı M.K. ile N.G. ve uyuşturucu organizatörü M.K. da kafeden ayrılmadan gözaltına alındı.

Şüpheli M.K. tarafından getirilerek D.A. tarafından götürülmesi planlanan araçta yapılan aramalarda arka koltuk ve bagaja konulmuş 4 koli bulan polis, kolileri açtığında 300 paket halinde toplam 156 kilo 480 gram uyuşturucu maddesi ile karşılaştı. M.K.'nın üst aramasında ise bir adet ruhsatsız tabancı ile bu tabancaya ait mermi dolu bir şarjör ele geçirildi. Uyuşturucu madde ve otomobile el koyan polis, biri kadın 4 şüpheliyi ise sorgularının yapılması için Vatan Caddesinde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, dün çıkarıldıkları İstanbul Adalet Sarayında Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan imam nikahlı olarak birlikte yaşadıkları belirlenen anne ve babaları tutuklanan 10 ve 12 yaşlarındaki iki çocuğun ise akrabalarına teslim edildiği öğrenildi.

Ayrıca uyuşturucu organizatöre olan M.K.'nın, 'Adam öldürme' ve 'Uyuşturucu ticareti yapmak' dahil çok sayıda suç kaydının bulunduğu, 'Suç eşyasını bilerek satın almak ve satmak' suçlarından ise hakkında arama kaydı bulunduğu belirtildi. CİHAN

Yorumlar