Yunus'un gönül sofrasında buluştular

'İftardan sahura Yunus’un gönül sofrasında' etkinliği binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yunus Emre Mahallesi'nde yapılan etkinliklere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Kula Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Yunus'un gönül sofrasında buluştular

'İftardan sahura Yunus’un gönül sofrasında' etkinliği binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yunus Emre Mahallesi'nde yapılan etkinliklere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula protokolü ve vatandaşlar katıldı. İftar saatinde tek tek masaları dolaşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun program için gelen vatandaşlar ile selamlaştılar.

İftar saatinin gelmesi ile Ramazan topu patladı. Yunus Emre etkinliklerine gelen binlerce kişi aynı anda oruçlarını açtı. Oruçların açılması ve yemeklerin yenmesinin ardından Kula Belediyesi ve Kukla Esnaf ve Sanatkârları Odası tarafından kurulan çay ocaklarında vatandaşlara çay ikramı edildi. Etkinlik, konuşmalarla devam etti.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ''Gönlümüz istiyor ki, bir an önce bu büyükşehir çatısı kurulsun ve hizmetler başlasın. Seçim bitti ve şimdi süreç sıfırdan başladı. Tabi halkın ciddi beklentileri var. Yaklaşık 3 aydır bu beklentileri daha iyi okuyoruz. Seçim beyannamemiz sümenimizin altında duruyor. İnşallah 5 yıllık görevimiz dolduğunda muhtemelen bu vermiş olduğumuz sözlerin yüzde 100’ünü yapacağımıza inancımız tamdır. Büyükşehir ile el ele tıkandığımız, sıkıldığımız yerlerde inşallah bu gemiyi karaya oturtmadan hizmetimizi sürdüreceğiz. Savaş içindeki kardeşlerimiz de refaha çıksın." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasına ilk olarak 30 Mart mahalli idareler seçimlerinde Kulalı vatandaşların kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Ergün Konuşmasına şöyle devam etti: "Bundan sonra tek düşüncemiz, tek amacımız Kula’ya büyükşehir kapsamında imkânlarımız doğrultusunda, kanunlar nezdinde en güzel hizmetleri yapabilmektir. Şahsım başta olmak üzere değerli Meclis Üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma oldu. Rabb'im utandırmadı. Demek ki vatandaşımıza kendimizi en güzel şekilde anlatabilmişiz. Şahsıma oy vermiş, vermemiş herkese teşekkür ediyoruz."

İftardan sahura Yunus’un gönül sofrasında etkinliğine katılan Başkan Ergün, esnaflar ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinledi. İftar öncesi Kula’yı gezen Başkan Ergün ve ekibi, Kula’nın hak ettiği noktaya gelmesi için kanun ve yasalar çerçevesinde ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Özellikle evlerin restorasyonu noktasında ciddi bir çalışma sürecinin başlatılacağı sözünü veren Başkan Ergün, Bekir Beylerevi ve Beylerevi için gerekli olan 2 milyon liranın sağlanarak bir an önce restorasyonun başlayacağı sözünü verdi.

Kula Belediye Başkanı Tosun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün’e plaket, Yunus Emre Türbesi maketi ve Kula işi el dokuması halı hediye etti. CİHAN

Yorumlar