Yunus Emre, kabri başında anıldı

Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında sevgi ve hoşgörün öncüsü Yunus Emre kabri başında alındı. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Avcı ise Bakanlık olarak Yunus Emre'nin işaret ettiği değerler doğrultusunda...

Google Haberlere Abone ol
Yunus Emre, kabri başında anıldı

Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında sevgi ve hoşgörün öncüsü Yunus Emre kabri başında alındı. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Avcı ise Bakanlık olarak Yunus Emre'nin işaret ettiği değerler doğrultusunda yetiştirdiklerini söyledi.

    Eskişehir'e bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre mezarı başında anıldı. Her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanan törenlere, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Güngör Azim Tuna, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Askeri heyet ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Öncelikle Yunus Emre'nin yan yana bulunan 3 kabrini ziyaret ederek dua etti. Odunpazarı Müftülüğü İlahi Korosu Yunus Emre'nin şiirlerini okuyarak katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

    BAKAN AVCI: ÇOCUKLARIMIZI YUNUS'UN DEĞERLERİ DOĞRULTUSUNDA YETİŞTİRİYORUZ

    Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, törende yaptığı konuşmasında, Yunus Emre'yi mezarı başında andıkları için büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. "Milli Eğitim Bakanlığı olarak Yunus Emre Hazretlerinin işaret buyurdukları değerlerin gen kuşaklara aktarılması için biz de Milli Eğitim Bakanlığınca değerler eğitimine ayrı bir önem atfediyoruz." diyen Bakan Avcı şunları kaydetti: "Öğretmenlerimiz bu konularda gerçekten çok gayretli çalışıyorlar. Özellikle Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimiz, din kültürü öğretmenlerimiz, beden eğitimi öğretmenlerimiz, müzik öğretmenlerimiz çocuklarımızın Yunus Emre'nin işaret ettiği değerler doğrultusunda yetişmeleri için gerçekten fedakarca çalışıyorlar. Ben kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. "

    Tören sonunda vatandaşlara Yunus aşı ikram edildi. CİHAN

Yorumlar