Yunanistan’dan gelen Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis'in daveti ile Bursa'ya gelen yaklaşık 100 kişilik Yunanlı grup, Gölyazı'daki Aziz Pandelemion Kilisesi'nde ayin yaptı.Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis'in yönettiği ayine,...

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan’dan gelen Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis'in daveti ile Bursa'ya gelen yaklaşık 100 kişilik Yunanlı grup, Gölyazı'daki Aziz Pandelemion Kilisesi'nde ayin yaptı.

Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis'in yönettiği ayine, 3 ayrı otobüsle gelen Yunanlılar katıldı. Lambriniadis, kilise önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, “Barış, sağlık ve afiyetle bu bayramı da hep birlikte kutlayalım.” dedi. Her sene oluğu gibi bu sene de 27 Temmuz Aziz Pandeleimon bayram gününü kutlamak için toplandıklarını belirten Lambriniadis, ayine Yunanistan’dan üç otobüs geldiğini, ayrıca Drama kentinden 40 kişilik bir koronun da kendilerine katıldığını kaydetti.

“MÜSLÜMANLARIN RESTORE ETTİĞİ BİR KİLİSEDE AYİN YAPABİLECEĞİZ”

Müslümanların restore ettiği bir kilisenin içinde ayin yapacaklarının altını çizen Lambriniadis, kilisenin restorasyonunu gerçekleştiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Lambriniadis, şöyle konuştu: “Ancak Irak, Suriye bölgelerinde kiliseler yıkılıyor, camiler yıkılıyor, ibadet evleri yıkılıyor. Dua etme, ayin yapma mutluluğunu ne Müslüman kardeşlerimiz ne de Hristiyan kardeşlerimiz bu bölgelerde yaşabiliyor. Bunun için üzgünüz, bu durum için dua edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu kötü olaylar son bulur. Ve hepimizin yüzü güler.”

İsrail’in Gazze’de türbeleri yıktığının hatırlatılması üzerine Lambriniadis, “Bir ibadet yeri hangi dine ait olursa olsun kutsal bir mekandır. Orada dua eden insanlar var. Bu imkandan esirgenmiş oluyorlar, bu da çok çirkindir.” diye konuştu.

Ardından ayine geçildi. Hayatlarında ilk defa Türkiye'ye gelen Rumlar, atalarının yaşadığı topraklarda ve kilisede ibadet etmenin sevincini yaşadı. Kilise önünde mum yakan Rumlar, içeride ilahi ve dualar okudu. Lambriniadis tarafından yapılan duanın ardından, ayine katılan Hristiyanlara küçük küçük kesilen ekmeklerden ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar