Yunanistan'dan gelen diğer DHKP-C'lilerin isimleri belirlendi

Yunanistan'dan eylem için Türkiye'ye gelen DHKP-C'lilerin isimleri belirlendi. Polis her yerde o iki ismi arıyor

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'dan gelen diğer DHKP-C'lilerin isimleri belirlendi

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın yakalanmasından sonra, aynı şekilde yurda giriş yapıp sansasyonel eylemler yapmayı planladığı belirtilen 2 teröristin daha kimlikleri belirlendi.

Sahte kimlik de kullanan Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat'ın isimleri, tüm emniyet birimlerine fotoğraflarıyla birlikte dağıtıldı.

İstanbul'da 1996 yılında Özdemir Sabancı ve 2 çalışanını öldürmekten aranan DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Söke Otogarı'nda, yakalandı. İstanbul'a gönderilen 2 terörist, mahkemece tutuklandı.

İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ı, günler süren istihbarat çalışmaları sonrasında yakalayan emniyet birimleri şimdi eylem hazırlığında olan 2 isim için alarma geçti. Yapılan çalışmalar sonrasında sonrasında, yine DHKP-C üyesi olan Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat'ın isimleri belirlendi. Sahte kimlik kullanan 2 teröristin, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık başta olmak üzere Adalet Bakanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerine, roketatar, bomba yada uzun namlulu silahlarla saldırı planladıkları belirtilerek tüm emniyet teşkilatı uyarıldı. DHKP-C üyesi iki teröristin isim ve fotoğrafları, tüm emniyet birimleriyle sınır kapılarına havalimanlarına gönderildi.

Yorumlar