Yunanistan'dan gelen 4 DHKP-C'li daha aranıyor

Aydın'da dün gözaltına alınan Sabancı suikastinin faili İsmail Akkol'la birlikte bugün bir kişi daha gözaltına alındı. Polis şimdi Akkol ile birlikte Türkiye'ye geldikleri ve eylem hazırlığında oldukları belirtilen dört kişiyi arıyor

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'dan gelen 4 DHKP-C'li daha aranıyor

Son Haberler

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yakalanan, Özdemir Sabancı suikastının zanlısı, DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın emniyetteki sorgusu sürerken, Fadik Adıyaman'ın yakalanırken üzerinden H.Ç adına düzenlenmiş sahte kimlik üzerine polis harekete geçti.
DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu belirlenen H.Ç, Söke'de gözaltına alındı.

H.Ç’ nin İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ı önce Didim'de sakladığı, sonra Söke'ye gelişlerinde yardımcı olduğu öğrenildi. Yakalanan şüpheli de Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYDILAR

Söke'de yakalanan DHKP-C'lilerin Eskişehir üzerinden İstanbul ya da Ankara'ya geçerek eylem düzenlemeyi planladığı iddia ediliyor. 

Söke'de dün yakalanan DHKP-C’li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, Söke'de adliyeye sevk edilecek. İkinci kez sağlık kontrolünden geçirilen sanıkların avukatı Oya Aslan, ailelerin isteği üzerine geldiğini, müvekkilleriyle henüz görüşmediğini, ancak müvekkillerinin Söke'de mahkemeye çıkarılmasını beklediğini söyledi. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın yakalanmasıyla ilgili çarpıcı detaylar da ortaya çıktı.

YUNANİSTAN'DAN GELECEĞİ BİLGİSİ ALINMIŞTI

İstanbul'da 1996 yılında Özdemir Sabancı ve iki çalışanını öldürmekten aranan DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un Yunanistan'dan Türkiye'ye geçeceğinin öğrenilmesi üzerine hem MİT hem de İstihbarat Daire Başkanlığı harekete geçmişti. Yaklaşık 15 gün süren araştırmalarda, Akkol ve diğer örgüt üyelerinin, hangi noktalardan ve hangi güzergahları kullanacakları tek tek tespit edildi. Önemli yaklaşık 100 nokta belirlendi. İstihbarat ekiplerinin bu noktalarda 24 saat esasına göre takibe geçtikleri ve şüpheli her durumu değerlendirdikleri açıklandı.

Söke'de durumları şüpheli görülen İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman bu şekilde yakalandı. Akkol ve Adıyaman'ın deniz yolunu kullanacağınını kesin olarak tespit edilmesinden sonra karada alınan önlemlerin yanı sıra, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı termal kamera sistemleri bulunan gemilerini de yine bölgede sürekli devriyede bulundukları ifade edildi.

DÖRT KİŞİ DAHA ARANIYOR

Polis, Sabancı Suikastı Sanığı Akkol'la Birlikte Ülkeye Giren 4 Teröristi Arıyor
20 yıldır kırmızı bültenle aranan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ile DHKP/C üyesi Fadik Adıyaman'ın ülkeye 4 teröristle birlikte geldikleri tespit edildi. Polis şimdi bu 4 teröristin peşinde.

Yorumlar