Yunanistan ve Suriye'den Türkiye'ye taciz

Genelkurmay Başkanlığı dün (28 Nisan) Yunanistan ile Suriye uçak ve füze sistemlerinin Türk uçaklarına yine tacizde bulunduğunu bildirdi. Diyarbakır'dan saat 15.00'te kalkış yaparak Hatay-Gaziantep bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi"...

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan ve Suriye'den Türkiye'ye taciz

Genelkurmay Başkanlığı dün (28 Nisan) Yunanistan ile Suriye uçak ve füze sistemlerinin Türk uçaklarına yine tacizde bulunduğunu bildirdi.

Diyarbakır'dan saat 15.00'te kalkış yaparak Hatay-Gaziantep bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağına, Suriye'ye ait; bir adet MI-8 helikopterinin, Hatay Yayladağı güneyinde sınırına yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı sınıra 2.6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı ifade edildi. İki adet F-16 uçağı, hava devriye görevini saat 20.08'de tamamlayarak, Diyarbakır üssüne geri döndüğü kaydedildi. Aynı gün Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan ve anılan ülkeye ait F-16 uçakları tarafından, toplam 34 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle üç kez tacizde bulunulduğu vurgulandı. Yine ‘Hava Muharebe Devriye Görevi’ icra etmekte olan F-16 uçaklarına Hatay üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-2 ve SA-5 füze sistemleri tarafından, iki dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar