Yunan Sahil Güvenlik tarafından öldürülen Türk kaptan toprağa verildi

Geçtiğimiz günlerde karasularını ihlâl ettiği gerekçesiyle Yunan askerleri tarafından öldürülen Türk kaptan Mustafa Ateş’in cenazesi 12 gün sonra memleketi Hatay'ın Hassa ilçesine getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yunan Sahil Güvenlik tarafından öldürülen Türk kaptan toprağa verildi

Geçtiğimiz günlerde karasularını ihlâl ettiği gerekçesiyle Yunan askerleri tarafından öldürülen Türk kaptan Mustafa Ateş’in cenazesi 12 gün sonra memleketi Hatay'ın Hassa ilçesine getirildi. Mustafa Ateş, Hassa'ta gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Bugün evinden alınan Mustafa Ateş’in cenazesi Hassa Merkez Ulu Camii'ne getirildi. Ailenin yakınları ise cenaze başında olaya tepki gösterdi. Mustafa Ateş’in amcası Hüseyin Arif Ateş cami avlusunda yaptığı açıklamada, “Yeğenimin ölüm haberini aldıktan sonra birçok girişimde bulunmamıza rağmen konsolosluk veya yetkililerden sonuç alamadık. Maalesef yetkililer Yunanistan devlet yetkilileri ile görüşerek bu zatı oradan alma istidadı dahi gösterememişlerdir. Kardeşinin yakınları ve kaptanların Yunanistan’daki tanıdık kaptanlar sayesinde cenaze maalesef 12 gün sonra geldi. Bu vesile ile bu olayı katledenleri kınıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin veya yetkililerin bu işe ilgi göstermesini bekliyoruz.” dedi.

Kardeşinin Yunan Sahil Güvenlik kuvvetleri tarafından sorgusuzca dur ihtarı veya uyarı ateşi açmadan silahı olmayan bir kişiyi sorgusuzca katledildiğini savunan ağabey Murat Ateş ise, "Bir insanı öldürme teşebbüsünde bulunulamaz. Bir insanı öldürmek sonuç değildir. İki ülkeye açılan yara çok büyük olacak. İki ülke arasında turizm taşımacılığı yapılmaktadır. Tedbirler alınması gerektiğine inanıyorum. Konsolosluk bize bu konu ile ilgili bir sekreter gönderiyor. Yetkililerin bu konuya kulağı tıkalı kalmayacağına eminiz. Kardeşim henüz 29 yaşında, okullarını ve eğitimin zor şartlarda kazanmış bir kişidir.” diye konuştu.

Ateş’in cenazesi Hassa Merkez Ulu Camii’nde kılınan cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının sonrası yine Hassa Mezarlığı'nda dualara toprağa verildi.




CİHAN

Yorumlar