Yumruklanan vatandaş: Fatih Belediye Başkan Yardımcısı akrabam

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün, yumrukladığı iddia edilen Mustafa Suver, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver'in akrabası olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yumruklanan vatandaş: Fatih Belediye Başkan Yardımcısı akrabam

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün, yumrukladığı iddia edilen Mustafa Suver, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver'in akrabası olduğunu söyledi.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Suver, Mustafa Sarıgül'ün Feshane'de düzenlenen 'Trabzon Günleri'nde kendisini yumrukladığı iddiası ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Suver dilekçesinde, olaydan dolayı psikolojik olarak üzüntü duyduğunu ve bu durumun halen devam ettiğini savundu. Suç duyurusunun ardından basının sorularını cevaplayan Suver, “Mustafa Sarıgül Bey hakkında suç duyurusunda bulundum. Rencide olduğum için medyaya düştüğümden dolayı mecbur kaldım suç duyurusunda bulundum. Bundan sonrasında adalette devam edecek. Adalet önünde hesaplaşırız.” dedi.

Sarıgül’ün vurmadığını söylediği hatırlatılan Suver, “Zaten onun şekli bellidir orda. Eğer bana vurmadıysa Allah şahidimdir. O da Allah’a hesap verecek, hakkımı helal etmiyorum. Bana provokatör diyor. Eğer provokatörlük yapsaydım orda benim 4-5 bin hemşerim vardı. Orda bağırır çağırır o medyayı oraya toplardım.” ifadelerini kullandı.

Olayın medyaya çıkacağını da bilmediğini kaydeden Suver, “İki gün sonra medyada göründü, ben ondan sonra konuştum. Yoksa benim onunla ne şahsi husumetim var ne de bir işim var. Beni rencide etti ondan dolayı böyle oldu. Beni de mahvetti medyaya çıkardı. Ben medyatik adam değilim ki.” diye konuştu.

Avukat Melek Ekinci, “Biz sadece savcılığa suç duyurusunda bulunduk darptan dolayı. Bununla ilgili raporumuzu da beyan ettik. İfadesini de verdi. Konu yargıya intikal etti. Başka açıklamamız yok.” dedi.

Suver savcılığa verdiği dilekçede, “Mustafa Sarıgül ve yanındaki partililerle karşılaştım. Mustafa Sarıgül'ün yanındaki kişiler, 'Tayyip hırsız, Sarıgül Başkan' şeklinde sloganlar atıyorlardı. Ben de onlara karşı 'Niye burada bağırıyorsunuz buralarda siyaset yapmayın' diye uyardım. Bu esnada resmi polisler araya girdiler ve beni uzaklaştırdılar. Ben de önümdeki standın arkasından geçerken Mustafa Sarıgül ile karşılaştım. O esnada Mustafa Sarıgül'e hitaben 'Benim başbakanıma niye hırsız diyorsunuz, burada niye siyaset yapıyorsunuz' dedim ve Mustafa Sarıgül elimi tutarak sıkmaya başladı. Elim acımaya başladığı için 'Niye elimi sıkıyorsun, bırak elimi' diye yüksek sesle bağırınca, elimi bıraktı ve yumruğu ile alnımın sağ üst tarafına şiddetli şekilde vurdu.” dedi. Daha sonra Sarıgül'ün yanındaki korumalarının üstüne gelerek kolunu büktüklerini ve sırtına vurduklarını ileri süren Suver, resmi polis memurlarının kurtardığını anlattı.

Kalp ameliyatı geçirdiği için mukamvemette bulunamadığını söyleyen Suver, “Bu müessir fiilden dolayı yaralandım ve psikolojik olarak ruhen sarsıntı geçirdim. Yaşadığım travma halen devam etmektedir. 3 Mart Pazar günü Bezmi Alem Vakıf Gureba Hastanesi’ne başvurarak (yumrukla saldırının sonucu yaralanmamdan dolayı) Adli Muayene Raporu aldım. Yerel ve ulusal medyaya da yansıyan bu olaydan dolayı psikolojik olarak üzüntüm halen devam etmektedir. Bana karşı yumrukla müessir fiilde bulunan ve bu halleri yaşatan Mustafa Sarıgül ve yanındaki korumalardan şikayetçiyim.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Suver, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver'in kardeşi olup olmadığı sorusuna, önce olabilir ben kardeşim içim gitmedim cevabını verdi. Tekrar aynı iddianın hatırlatılması üzerine Suver, bu kez Hasan Suver'in kardeşi olmadığını akraba olduklarını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar