Yükselen alevler köy halkına korku dolu anlar yaşattı

Erzurum’un Oltu ilçesinde çıkan yangında alevler yükseldi. İlçeye bağlı Çamlıbel köyünde çıkan yangın, köy sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında can kaybı olmazken, maddi hasarlar meydana...

Google Haberlere Abone ol
Yükselen alevler köy halkına korku dolu anlar yaşattı

Erzurum’un Oltu ilçesinde çıkan yangında alevler yükseldi. İlçeye bağlı Çamlıbel köyünde çıkan yangın, köy sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında can kaybı olmazken, maddi hasarlar meydana geldi. Köy sakinlerinden Osman Kaya’dan (73) alınan bilgilere göre Oltu’ya 25 km uzaklıkta bulunan Çamlıbel köyü’nde Yusuf Kaya’ya (81) ait olan samanlıkta çıkan yangında alevler kısa sürede yükselirken, yanan samanlığın yakınındaki diğer depo ve samanlıklara da sıçradı. Alevleri gören köy sakinleri yangını söndürmeye koşarken diğer yandan da Oltu Belediyesi İtfaiye ekipleri haberdar edilerek yardım istendi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürürken, köy halkının çalışmaları köydeki kardeşlik duygularının hat safhaya ulaştığını gözler önüne serdi. Çamlıbel Köyü sakinleri yangın bölgesinin hemen arkasından geçen sulama harkından kovalarla, bidonlarla alevlere su taşırken itfaiye ekiplerine de yardımcı oldular.

Çamlıbel Köyü’nde çıkan yangında Yusuf Kaya’ya (81) ait samanlık, 200 balye ot ve samanlar tamamen yanarken, Kardeşi Osman Kaya’nın da (73) samanlığı ve 100 balye otu yanarken 2 bin metreküp kerestesi ni de alevlerin içerisinden kurtaramadı. Ayrıca köyde daha önceden yaşamış olan merhum Hasan Ege’ye ait olan ve şimdilerde terkedilmiş bulunan bir ev de kül oldu. Yangının kendilerini çok korkuttuğunu ve mağdur ettiğini belirten Osman Kaya, şükür ki canımıza ve hayvanlarımıza zeval gelmedi dedi. Osman Kaya devlet yetkililerinin olaydan haberdar olduklarını ifade ederken kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

CİHAN

Yorumlar