Yüksekova'da öğrencilere 500 tablet dağıtıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğrencilere Fatih projesi kapsamında 500 tablet dağıtıldı. İlk etapta Yüksekova ilçe merkezinde bulunan liselere yönelik dağıtım başlatıldı. Yüksekova İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen törenle her...

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da öğrencilere 500 tablet dağıtıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğrencilere Fatih projesi kapsamında 500 tablet dağıtıldı. İlk etapta Yüksekova ilçe merkezinde bulunan liselere yönelik dağıtım başlatıldı. Yüksekova İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen törenle her liseden 20 öğrenciye ilçe genelinde ise 500 tablet dağıtıldı. Programda Fatih Projesi tanıtım klibi ile Fatih Sultan Mehmet´in tabletle tanışmasını anlatan bir film izletildi.

Törene Hakkari Vali Yardımcısı Cumhur Duran Yüksekova ilçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende kısa bir açıklama yapan Yüksekova ilçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, bugünün önemli bir gün olduğunu belirtip, "Belki Fatih´in çağ açıp kapaması kadar değer ifade eden bir gün. Çünkü üniversite yıllarında hasbelkader bilgisayarla tanışmış biri olarak bilgisayar bugün hayatımıza bu kadar detaylı bir şekilde girmesi ve eğitimde de yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanması ülkemiz açısından çok önemli bir aşamadır. Peygamberimiz, 'Bilgi, ilim, müminin yitik malıdır, Müslümanın yitik malıdır. Kaybettiği bir malıdır, nerede bulursa onu alır' diyor. Muassır medeniyetler seviyesinin üzerine yada önüne geçmek böyle bir ihtimalle karşı karşıyayız ve bunu gerçekleştirecek olan gençler sizlersiniz. Bizim görevimiz sadece bunun önünü açmaktır. Bir gayret ortaya koyarsanız, şuanda çağı yakaladık yarın da çağın önüne geçme ihtimalimiz söz konusudur. Bu sizin gayretlerinize bağlı." ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Cumhur Duran ise konuşmasında; Turkiye´nin 81 ilinde farklı dönemlerde tabletlerin dağıtıldığını bugün Yüksekova'da bu dağıtımın yapıldığını, bunun öğrencilere verilen önemin, güvenin tezahürü olduğunu belirtip, "Bu teknolojiyi en iyi kullanacak olan sizsiniz" dedi.

Şemsettin Onay Anadolu lisesinde okuduğunu belirten öğrencilerden Göçer Aykut da Milli Eğitim Bakanlığının bu projesinden çok mutlu olduğunu dile getirip, "Tabletin geleceğini duyduğumuzda daha çok heyecanımız arttı. Daha çok başarıya yol açtı. bu tabletle beraber kendimize öz güvenimiz dahada arttı. Bununla beraber yeni projeler hazırlayacağız, Türkiyeyi geliştireceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar