Yüksekova'da inşaat sezonu açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde baharın gelmesiyle inşaat sezonu başladı. Kış aylarının uzun olduğu bölgede inşaatlarda çalışmalar ancak 5-6 ay yapılırken bütün inşaatçılar baharın gelmesiyle işleri hızlandırdı. Mayıs ayının...

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da inşaat sezonu açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde baharın gelmesiyle inşaat sezonu başladı. Kış aylarının uzun olduğu bölgede inşaatlarda çalışmalar ancak 5-6 ay yapılırken bütün inşaatçılar baharın gelmesiyle işleri hızlandırdı.

Mayıs ayının gelmesi ile birlikte hem ilçede hem de bölgede hummalı bir inşaat çalışması yürütülüyor. İnşaat çalışmalarından birisi de Yüksekova'ya yapılan 9 katlı polisevi. Polisevi inşaatında 9 ekip aynı anda çalışıyor.

Dış çephe sıvası ekibi, dış mantolama ve ısı yalıtım ekibi, alçı ve kalıp ekibi, boyama ekibi, fayans ekibi, kalorifer tesisatı ekibi ve elektrik tesisat ekibi birlikte çalışıyor.

İnşaattı zamanında teslim etmek için var gücü ile çalışan ekipler yorulduklarında ise ekipte çalışan Mehmet Emin Can ve Rıdvan Can'ın güzel sesinden türkülerle yorgunluklarını atıyorlar. İnşaat Ustalarından Salih Erdem; 8 çocuğu olduğunu ve 20 yıldır bu işi yaptığını inşaat ustalığının zor olduğunu ancak mecbur olduğunu ekmek parası kazanmak için yaptığını söyledi. Ustalardan Emrah Torşut ise binanın ön cephesinin cam giydirme yan iskelesini yaptıklarını, iskelemizi kurduktan sonra monte işlemine geçeceklerini, monte işleminin 1,5 ay süreceğini aktardı.

Polisevi inşaatının teknik sorumlusu İnşaat Mühendisi Remzi Garip de 3 ay içerisinde inşaatı bitirmeye gayret ettiklerini, bölgenin coğrafi şartları nedeniyle Kasım-Nisan Aylarının ölü sezon olduğunu, onun haricinde 6 aylık yaz sezonunda çalıştıklarını belirtip, "Bu yaz sezonuna denk gelen süre içerisinde azami derecede zamanı faydalı kullanmaya çalışıyoruz. Bu yönde de devam ediyor. İnşaatın kaba inşaatı bitti ince işlerde iç sıva yüzde 99 bitti, kalorifer yüzde 90 bitti, elektrik sıhhi tesisat hakeza dış cephede mantolama çalışmaları devam ediyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar