Yüksekovada budama mevsimi başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte budama mevsimi başladı. Eline Makasını alan herkes arazisinde, evinin bahçesinde bulunan ağaçlarını fidanlarını budamaya başladı. Yüksekova merkezde ikamet eden Oremar Aşireti Kanaat...

Google Haberlere Abone ol
Yüksekovada budama mevsimi başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte budama mevsimi başladı. Eline Makasını alan herkes arazisinde, evinin bahçesinde bulunan ağaçlarını fidanlarını budamaya başladı.

Yüksekova merkezde ikamet eden Oremar Aşireti Kanaat Önderlerinden Ahmet Uzunköprü budama mevsimi ile birlikte bahçesinde bulunan ağaçları budamaya başlayanlardan. Uzunköprü, baharda mecburen ağaçları budadıklarını, kurumuş, yararsız dalları kestiklerini, böylece hem meyvenin gelişmesinde hem de ağaçların büyümesine faydalı hale getirdiklerini belirtip şunları söyledi: "Büyük dalları alıyoruz, hem havalandırma hem de ağacın gelişmesine faydalıdır. Yüksekova'da meyve ağaçlarına çok önem veriliyor, her türlü meyve yetişmekte. Artık vatandaş da bunu öğrendi, müthiş şekilde ağaçlandırma yapılıyor, vatandaş artık bilinçlendi, her köyde ilçe tarım müdürlükleri yardımcı olmakta. köylere fidan götürülmekte, verilmekte, vatandaş bilgilendi bu konuda. Kesilen dalları yazın ocakta, kışın tandırda yakmak üzere bir yere yığıyoruz. Bu şekilde yakacak ihtiyaçlarımızı da karşılıyoruz."

CİHAN

Yorumlar