Yüksekova'da 23 Nisan coşkusu ülke sınırını aştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da 23 Nisan coşkusu ülke sınırını aştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe Melikşah Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerde katıldı.

Yüksekova ilçesinde 23 Nisan programı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şemsettin Onay Anadolu Lisesi bahçesinde organize edilen kutlamalarla başladı. Kutlamalara Yüksekova Koleji'nin misafir olarak davet ettiği Melikşah Üniversitesi öğrencileri de katıldı. Nijerya, Türkmenistan ve Tanzanyalı öğrenciler Yüksekovalı çocuklarla doyasıya eğlendi.

Alanda birçok okulun öğrencileri dans gösterisi düzenlerken, etkinliğe yüzlerce veli de eşlik etti. Etkinlik sırasında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu tarafından düzenlenen folklor gösteri büyük ilgi gördü. Folklor ekibi içerisinde yer alan ve yöresel kıyafetlerin giydirildiği çocuk gelin ve damat izleyicilerden büyük alkış aldı. Alanda ellerine kına yakılan çocuk gelin ve damat ardından arkadaşlarının oluşturduğu koridordan geçerek adetler gereği güvenlik duvarına girdi.

Etkinlik sırasında ilçede çeşitli tarihlerde düzenlenen atletizm yarışlarında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe; İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, Yüksekova 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gazi Yakar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Okşak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen ve öğretmenler katıldı. CİHAN

Yorumlar