Yüksekova olaylarında ölü sayısı 3'e çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylar sırasında yaralanıp Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınan Bemal Tokçu da sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova olaylarında ölü sayısı 3'e çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylar sırasında yaralanıp Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınan Bemal Tokçu da sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Tokçu'nun yaşamını kaybetmesiyle ölü sayısı 3'e çıktı.

    Yüksekova'da, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin (MEYA-DER), PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiği gerekçesiyle cuma günü düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylarda ağır yaralanan Veysel İşbilir ile Mehmet Reşit İşbilir, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamamıştı.

    Gerginlik ve protesto gösterileri bölgedeki bazı il ve ilçelere yayılırken cumartesi günü çıkan olaylarda, terör eylemlerine katıldığı gerekçesiyle aranan Bemal Tokçu yaralandı ve tedavi için Van'a gönderildi. Burada beyin ölümü gerçekleştiği belirtilen Bemal Tokçu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yaşamını yitirdi ve Yüksekova'da çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 3'e çıktı.

CİHAN

Yorumlar