Yücelik: Taş üstüne taş koyana kapımız da gönlümüz de açık

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un uzun yıllardan beri istediği gelişmeyi, kalkınmayı sağlayamadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Yücelik: Taş üstüne taş koyana kapımız da gönlümüz de açık

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un uzun yıllardan beri istediği gelişmeyi, kalkınmayı sağlayamadığını belirtti. Lütfi Yücelik, "Erzurum için taş üstüne taş koyana kapımız da gönlümüz de açık." dedi.

    ETSO'nun Nisan ayı meclis toplantısına katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ben bu şehrin uçan kuşuna sahip çıkacağım.” şeklinde konuştu.

    Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan ETSO Yücelik, Erzurum'un sosyo- ekonomik geri kalmışlığının üzüntü verici olduğunu kaydederek “Bu durum bizi son derece üzüyor, mutsuz ediyor. Şehrimizde son yıllarda eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, turizmde çok ciddi yatırımlar yapıldı. Tabi bu yatırımların bazı eksik kalan yönleri var, onlarında da tamamlanacağına inanıyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen biz sanayi üretimi yapamazsak, son yıllarda şekli değişen ticaretimizi geliştiremezsek, gerçek anlamda bir kalkınmayı sağlamamız mümkün değildir." diye konuştu. İş dünyasının her zaman moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu söyleyen Yücelik, “Bizler her zaman ülkemizin kalkınması, gelişmesi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Erzurum için taş üstüne taş koyacak herkese kapımız da, gönlümüzü de sonuna kadar açıktır.” diye konuştu.

    "KOBİ’LERİN GELİŞİP BÜYÜMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ"

    KOBİ’lerin, küresel ekonomideki değişimlere adapte olmasını ve gelişip, büyümesini sağlamak, dünyayla rekabet edebilecek seviyeye gelmesine zemin hazırlamak adına, projeler yürüttüklerini kaydeden Yücelik, şehrin modern bir kent hüviyetine kavuşması için ortak akla önem verdiklerini de dile getirdi.
    
    Konuşmasında, iş adamlarının karşılaştığı bürokratik engellerden de söz eden ETSO Başkanı, başta, ETSO Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen üniversiteyle ilgili yaşanan bürokratik engeller olmak üzere, yaşanan bir takım sıkıntıların artık son bulması gerektiğini, iş ve işlemleri kolaylaştırıcı uygulamaların hayata geçirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Erzurumspor’la ilgili yaşanan sorunları da gündeme getiren Yücelik, şehrin sosyal hayatına renk katan ve geniş kitlelere hitap eden, moral motivasyon ve heyecan kaynağı olan Erzurumspor’un yaşadığı borç sıkıntısının da çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar