YTÜ'den Muş’un köy okuluna yardım

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği bünyesinde bulunan 12 kulüp, 7.

Google Haberlere Abone ol
YTÜ'den Muş’un köy okuluna yardım


İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği bünyesinde bulunan 12 kulüp, 7. Sosyal Sorumluluk Projesi için Muş Güzeltepe İlkokulu’na yardım için buluştu.

İlk olarak merkeze bağlı Güzeltepe İlkokulu’nda düzenlenen yardım programına YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile YTÜ Kulüpler Birliği üyeleri katıldı. İlk olarak okul öğretmenleriyle bir araya gelen rektörler, okulla ilgili bilgi aldı. Daha sonra sınıfları tek tek gezen Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ile MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, öğrencilerin hediyelerini verdiler.

YTÜ öğrencileri tarafından okulda kurulan kütüphane, spor salonu ve sinemanın açılışını da yapan Yüksek ve İnanç, müzik kulübü tarafından eğitilen öğrencilerle birlikte türkü söylediler. Tören sonunda gazetecilere açıklama yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini belirterek şöyle konuştu: “Üniversite olarak sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde gençlerimizle güzel işlere imza atmaya çalışıyoruz. Her yıl güzel ülkemizin şehirlerinde ihtiyacı olan okula hem gençlerimizi götürüp o yörenin insanlarıyla buluşturmaya, hem de öğrencilere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu sene de Muş’a geldik. Bu tür etkinliklerden mutlu oluyoruz. Çünkü ülkemizin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar