YSK'dan "internet dolandırıcılığı" uyarısı

YSK Başkanı Güven, YSK'nın logosu ve uydurma bir daire başkanlığı adı kullanılarak seçmen bilgilerinin istendiği uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
YSK'dan "internet dolandırıcılığı" uyarısı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yaptığı yazılı izahatda, bilhassa son birkaç gündür seçmen listelerinin askıya çıkarılmasını fırsat bilen fena niyetli kişilerin, YSK adına vatandaşların adres bilgilerinin kontrolüne yönelik e-posta gönderdiklerinin belirleme edildiğini bildirdi. 

Güven, izahatsında, "YSK'nın logosu ve asılsız bir daire başkanlığı ismi kullanılarak seçmenler yanıltılmaya ve 'ekteki' internet bağlantı adresine yönlendirilmektedir. Kurumumuzca seçmen bilgileri, e-posta yöntemi ile istek edilmemektedir. Bu sebeple bu e-postalara şeref edilmemesi, hiç bir bağlantıya tıklanmaması ciddiyet arz etmektedir" ifadesini kullandı. 

Seçmenlerin, yurtiçi yada yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını YSK'ya ilişkin  www.ysk.gov.tr internet adresinden sorgulayabileceklerine, 14-27 Mart içinde muhtarlıklardan askıya çıkarılan listelerden de denetim edebileceklerine gösteren Güven, bununla birlikte "444 9 975" numaralı davet merkezine ulaşıp kayıtlarının olup olmadığını öğrenebileceklerini, 7 Haziran 2015'te yapılacak 25. devir mebus umumi seçimi ile alakalı her çeşitli bilgiye ulaşabileceklerini bildirdi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar