YSK, oy pusulasında santimetre değişikliği yaptı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), birleşik oy pusulasında cumhurbaşkanı adayına ait bilgilerin yer alacağı alanın genişliğinin 4 santimetreden 5,5 santimetreye çıkarılmasına karar verdi. YSK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 110 milletvekili,...

Google Haberlere Abone ol
YSK, oy pusulasında santimetre değişikliği yaptı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), birleşik oy pusulasında cumhurbaşkanı adayına ait bilgilerin yer alacağı alanın genişliğinin 4 santimetreden 5,5 santimetreye çıkarılmasına karar verdi.

YSK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 110 milletvekili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 51 milletvekili, Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve 306 milletvekili, AK Parti İstanbul Milletvekili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekili Selahattin Demirtaş ve 28 milletvekilinin cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki başvurusu ve eklerinin kurula gönderildiğini bildirdi.

Söz konusu birleşik oy pusulalarının şekli ile basımı işinin usul ve esaslarında yer alan “Cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasının, Yüksek Seçim Kurulu'nca, özel surette imal ettirilmiş olan ve “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı bulunan birleşik oy pusulalarında, cumhurbaşkanı adayına ait bilgilerin yer alacağı alanın genişliği 4 santimetre olacak şekilde ve aday sütunları arasında 0,75 santimetre ve iki çizgi ile belirlenmiş bir aralık bırakılarak bastırılmasına”, bölümde değişikliğe gidilmesine karar verdi.

YSK, cumhurbaşkanı adayına ait bilgilerin yer alacağı alanın genişliğinin 5,5 santimetre olacak şekilde ve aday sütunları arasında 0,75 santimetre ve iki çizgi ile belirlenmiş bir aralık bırakılarak bastırılmasına karar verdi. CİHAN

Yorumlar