YSK, cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle aday gösterilenlere ilişkin kesin aday listesini yayımladı. YSK, 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 10. maddesi gereğince cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesini Resmi...

Google Haberlere Abone ol
YSK, cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle aday gösterilenlere ilişkin kesin aday listesini yayımladı.

YSK, 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 10. maddesi gereğince cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesini Resmi Gazete’de yayımladı. Yayımlanan listede adaylarla ilgili doğum tarihi, mezun oldukları üniversiteleri ve bölümleri de yer alıyor. Liste’de CHP ve MHP adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’nun 26 Aralık 1943’te doğduğu Mısır Ain Shams Üniversitesi Kimya bölümü mezunu olduğu, AK Parti adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Şubat 1954’te doğduğu, Marmara Üniversitesi İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunu olduğu ve HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın 10 Mart 1973 doğumlu olduğu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğu bilgileri yer alıyor.

Kesin listenin yayımlanmasının ardından propaganda dönemi de başlamış oldu. Kesin aday listesinin belirlenmesinin ardından YSK, 14 Temmuz Pazartesi günü yapılacak olan kura çekimi ile adayların oy pusulasındaki yerini belirleyecek.

CİHAN

Yorumlar