YSK, 28 yıllık uygulamayı değiştirdi, aday adayı başka partiden aday olabilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bir partiye aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra başka bir partiden aday olmayı yasaklayan düzenlemeyi 28 yıl sonra değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
YSK, 28 yıllık uygulamayı değiştirdi, aday adayı başka partiden aday olabilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bir partiye aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra başka bir partiden aday olmayı yasaklayan düzenlemeyi 28 yıl sonra değiştirdi. YSK, bir partinin aday adaylığı için müracaat eden kişilerin, o partinin adayını ilan ettikten sonra artık başka bir partiden aday adayı olabileceğine karar verdi.

YSK, 1986 tarihli bir kararla bir partiden aday adaylığını için müracaat eden kişilerin, partinin adayını ilan ettikten sonra, aday adayı olan kişiler diğer siyasi partilere aday adaylığı için başvuruda bulunamıyordu. YSK’da üyesi olan 5 siyasi partinin verdiği dilekçe ile uygulamada değişikliğe gidildi. YSK’nın verdiği kararda, artık bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılan aday adayının, o partiye ait aday listesinin il ve ilçe seçim kurullarına verilmesinden önce aday adaylığından ayrıldığı takdirde, partisinden vaki aday adaylığından vazgeçmiş sayılacağından, başka bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılabileceği gibi partisinden istifa etmesi koşuluyla bağımsız aday da olabileceğine karar verdi. CİHAN

Yorumlar