Yrd. Doç. Dr. Ulutaşdemir: İş güvenliği sağlayın, işyerlerinde ölümleri önleyin

Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, işverenlerin, işçi sağlığını tehlikelere karşı korumak ve üretim verimliliğini artırmak için, işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarından destek alması gerektiği.

Google Haberlere Abone ol
Yrd. Doç. Dr. Ulutaşdemir: İş güvenliği sağlayın, işyerlerinde ölümleri önleyin

Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, işverenlerin, işçi sağlığını tehlikelere karşı korumak ve üretim verimliliğini artırmak için, işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarından destek alması gerektiğini söyledi.

    Türkiye’de her 7 dakikada bir iş kazasının olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, “Her 10,8 saatte bir işçi hayatını kaybediyor. Her 5,5 saatte ise bir işçi sürekli iş göremez şekilde sakat kalıyor. İnsan hayatının ucuz olduğu ülkemizde bu ölümleri azaltmak işverenlere düşüyor. İşverenler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından gerekli destekleri alarak, işçilerin sağlığını koruyabilir.” dedi.

    İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının işyerleri için önemli bir danışman olduğunu belirten Ulutaşdemir, “Uzmanlar işçileri bilgilendirir, işyerinde potansiyel tehlikelere karşı gerekli tedbirleri alır. Güvenli bir çalışma ortamı hazırlayarak, iş kazalarını asgariye indirir. Böylece işverenler, bu uzmanların verecekleri eğitimle, ölümle sonuçlanabilecek kazaların, önüne geçmiş olur.” diye konuştu.

    Güvenli bir iş ortamının sadece işçi sağlığı ve güvenliği için değil, işverenler için de önemli olduğuna değinen Ulutaşdemir, iş sağlığı ve işçi güvenliği uzmanlarından yararlanmak isteyen kurum ve üniversiteleri bünyesinde sertifika ve master programları düzenlediklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar