Yrd. Doç. Dr. Dalak: Türkiye'de her 88 çocuktan biri otizmli

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ile Diyetetik Bölümü ve Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) işbirliğiyle Otizm Farkındalık Günleri kapsamında “Otizmli Çocuklarla Mutfak Atölyesi” düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yrd. Doç. Dr. Dalak: Türkiye'de her 88 çocuktan biri otizmli

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ile Diyetetik Bölümü ve Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) işbirliğiyle Otizm Farkındalık Günleri kapsamında “Otizmli Çocuklarla Mutfak Atölyesi” düzenlendi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Reci Meseri Dalak, bölümün 2. sınıf öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında Sevgi Tohumları ile Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinden gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlik, bölümün bahçesinde yapıldı. Etkinliğin hazırlanmasına İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ümran Sevil ve ODER Yönetim Kurulu Uzmanı Psikolog Gülser Vardarcı destek oldu.

'OTİZMLİ ÇOCUKLAR TOPLUMA KARIŞMALI'
Yrd. Doç. Dr. Dalak, yaptığı açıklamada, “Nisan ayı, otizm farkındalık ayı. Bu yüzden 2. sınıf öğrencileriyle birlikte Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bu özel ay için sosyal sorumluluk projesi düzenlemek istedik. 2010’dan beri yaptığımız bu etkinliği geleneksel hale getirdik. Otizm bir hastalık değildir, henüz kanıtlanmış bir nedeni yoktur. Dolasıyla tedavisi de yoktur. Bireysel bütünleme tedavileriyle ve terapi yoluyla çocukların topluma karıştırılması, sosyalleşmeleri gerekmektedir.” dedi. Otizmli çocukların ilgi alanlarının farklı olduğunu belirten Dalak, “Amerika’da her 59 çocuktan biri otizmliyken Türkiye’de 88 çocuktan biri otizmli. Türkiye’de bu oranın neden bu kadar yüksek olduğu ise belli değil.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar