YPG photoshopla TAK oldu

Ankara'da PKK-YPG ortaklığıyla düzenlenen bombalı saldırıyı üstlenen TAK isimli örgüt, internetten bularak photoshopla tahrip ettiği M. Şafak İnan isimli kişinin fotoğrafını da örgüt üyesi olarak tanıttı

Google Haberlere Abone ol
YPG photoshopla TAK oldu

Ankara'da gerçekleştirilen saldırıyı YPG'nin düzenlediği tespit edilirken, YPG üzerindeki dikkatleri dağıtmak için 'TAK' isimli örgüt saldırıyı üstlendi. Fakat, kısa süre sonra teröriste ait olduğu iddia edilen fotoğrafın photoshop üzerinden amatörce hazırlanmış olduğu ortaya çıktı.

TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütü, Ankara'daki saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Söz konusu açıklama ile 'saldırıyı YPG yaptı' algısını dağıtmayı amaçlayan örgüt, kısa süre sonra çuvalladı.

Açıklamada, Ankara'daki saldırıyı düzenlediği iddia edilen teröriste ait bir fotoğraf yayınlayan örgüt, saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli teröristin gerçekleştirdiğini duyurdu.
 
Terör örgüt TAK, Ankara'daki saldırıyı düzenlediği iddiasıyla bu fotoğrafı yayınlamıştı.

Fakat açıklama yayınlandıktan dakikalar sonra TAK'ın yalanı gün yüzüne çıktı. Amatörce hazırlanmış açıklamanın yanı sıra ilgili fotoğrafında internet üzerinden alınarak photoshop ile düzenlendiği görüldü.
 
Söz konusu fotoğrafın aslının, Google'da kısa bir araştırma ile 'vesikalık fotoğraf erkek' kısmında çıktığı görüldü.

Gerçek fotoğraftaki kişinin ise CHPGundem.com sitesinin genel yayın yönetmeni M. Şafak İnan olduğu ortaya çıktı.

 

Yorumlar