Yozgat’tan Suriyeli sığınmacılara 2 TIR dolusu yardım

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren İnfak Derneği, Diyanet ve Diva Sen ile İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyasında, Suriyeli sığınmacılara 2 TIR dolusu yardım gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’tan Suriyeli sığınmacılara 2 TIR dolusu yardım

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren İnfak Derneği, Diyanet ve Diva Sen ile İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyasında, Suriyeli sığınmacılara 2 TIR dolusu yardım gönderildi. Yardımların, Hatay’ın İskendurun Yarenler Derneği'ne teslim edileceği, oradan ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı belirtildi.

Yozgat İnfak Derneği Başkanı Davut Aslan, yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların sıkıntılarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Diyanet ve Divasen ile Yozgat Müftülüğü'nce ortaklaşa yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Aslan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasında 40 adet yatak, 200 çuval giysi ve 50 koli gıda malzemesinin toplandığını belirtti.

Aslan, "Suriye'de yaşanan zulme sessiz kalamazdık. Onlar, bizim kardeşlerimiz, onlara elimizden geldiği kadar yardımda bulunmalıyız. Yatak, giysi ve kuru gıda topladık. Bunları göndereceğiz inşallah. Ülkemize sığınan Müslüman kardeşlerimize sürekli diyalog halindeyiz, oradaki insanların durumlarını görüyoruz. Suriye’de insanlar soğuktan, açlıktan ölmekte ve büyük sıkıntılar çekmekte okulları, evleri ve hastaneleri yıkılmakta. Biz de onlara elimizden geldiği kadar her türlü yardımı yapmalıyız. Türk toplumu, her zaman mazlumun, yardıma muhtaç insanın yanında olmuştur. Bu bizim insanlık borcumuz, onlar bizim kardeşlerimiz, biz de kardeşlik vazifemizi yapıyoruz. Bu kapsamda ilimizden iki TIR dolusu yardım gönderdik. Haftaya bir TIR daha göndereceğiz. Yozgatlılar olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar