Yozgat'taki STK’lardan İhsanoğlu’na tam destek

Yozgat'ta faaliyet gösteren sivil tolum kuruluşları (STK), ortak basın toplantısı düzenleyerek CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıkladı.Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO)...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat'taki STK’lardan İhsanoğlu’na tam destek

Yozgat'ta faaliyet gösteren sivil tolum kuruluşları (STK), ortak basın toplantısı düzenleyerek CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen basın toplantısına, aralarında Yozgat TSO Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Yozgat Ticaret Borsası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti'nin de bulunduğu yaklaşık 22 STK destek verdi. Toplantıda, İhsanoğlu’nun seçim çalışmalarına 1 Temmuz'da memleketi Yozgat’tan başlayacağı belirtildi, ziyaret kapsamında yapılacak program planlandı.

STK’lar adına açıklama yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, 2004-2014 yılları arasında İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yapan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na herkesin sahip çıkmasını istedi. Özışık, “Hayatımızda bir defa Kayserili gibi olalım, bir defa akıllı olalım. 1984 profesör olmuş. Bilimsel çalışmaları, akademik geçmişi, liyakatı, kişiliği, dürüstlüğü, zaten Adalet Bakanımız hemşehrimiz Bekir Bozdağ tarafından tescillenmiş. Devletimizin bu büyük makamına her şeyi ile layık bir insanın Yozgatlı olması bize gurur verir. Biz iki sebeple Ekmeleddin Bey’in cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde yanında ve destekçisi olacağız." dedi.

Yozgat'ın sosyoekonomik gelişmişlik anlamında çok geride olduğunu vurgulayan Özışık, “Hemşehrimizin cumhurbaşkanı adayı olması ilimiz için bir fırsattır. Bu süreçte yanında ve destekçisi olacağız... Hem hemşehrimiz olduğu için, hem de sesimizi duyurmak için yanında olacağız.” diye konuştu.

MHP ve CHP ADAYI OLMASI HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL

TSO Başkanı Özışık, “MHP ve CHP’nin adayı olması hiç önemli değil. Önemli olan Yozgatlı olması. Cemil Bey de aday olsa biz Cemil Bey'in yanında olurduk. Biz Yozgatlı olduğu için Ekmeleddin Bey'in yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

YOMİAD Başkanı Selahattin Şenliler, Ekmeleddin İhsanoğlu’unun yerli ve milli bir aday olduğunu kaydetti. Şenliler, şöyle devam etti: “Bazı kişiler yıpratmaya çalışıyorlar ama bu adam has memleket evladı, has memleket çocuğu. Babası bir düşüncenin, bir fikrin, bir düşünce ikliminin etkisinde kalarak memleketini terk etmek zorunda kalmış ve Mehmet Akif Ersoy’un yoldaşı olarak Kahire’ye gitmiş. Bu çok önemlidir. Yani Ekmeleddin İhsanoğlu’na referans arıyorsak babasının M.Akif Ersoy’un yoldaşı olduğu, arkadaşı olduğu, kadim dostu olduğu gerçeğini anlaması yeter. En zor ilim ve ihtisas alanı bilim tarihidir. Yani tıpta ilim yapabilirsiniz, mühendislikte profesör olabilrsiniz ama bilim tarihinde profesör olmak gerçekten çok büyük kariyer ve emek gerektiren bir iştir. Ben Ekmeleddin Bey'i 1975 yılında Milliyetçi Hareket Partsi'nde rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in müşaviri olduğu yıldan tanırım. Libya seyahatinde kendisiyle beraberdik. Ben canlı şahidiyim.Tanınan, bilinen, milli bir adaydır, hepmizin desteklemesi gerekir.”

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı O. Hakan Kiracı, İhsanoğlu’nun Cumhuriyet tarihinin ilk Yozgatlı cumhurbaşkanı adayı olduğunu vurguladı. Kiracı, “Yani ne muhtar adayı, ne milletvekili adayı. Bu çok önemli bir görevdir, önemli bir adaydır, inşallah Yozgat’a hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar