Yozgat’taki feci kazada ölen biri bebek 5 kişinin kimlikleri belirlendi

Yozgat’ta, beton mikserinin ikiye biçtiği otomobilde ölen biri bebek 5 kişi ve 2’si ağır 3 yaralının kimlikleri belirlendi. Edinilen bilgiye göre Mustafa Cahit Sanık (39), idaresindeki 38 KT 286 plakalı otomobili ile Kayseri’den Yozgat’ın...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’taki feci kazada ölen biri bebek 5 kişinin kimlikleri belirlendi

Yozgat’ta, beton mikserinin ikiye biçtiği otomobilde ölen biri bebek 5 kişi ve 2’si ağır 3 yaralının kimlikleri belirlendi.

Edinilen bilgiye göre Mustafa Cahit Sanık (39), idaresindeki 38 KT 286 plakalı otomobili ile Kayseri’den Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Kahyaköy’de yaşayan annelerini ziyaret için yola çıktı. Sanık, Yozgat’ın Başıbüyüklü köyü yakınlarında yol çalışmaları nedeniyle trafiğin tek şeritten verildiği yolda ilerlerken, karşıdan gelen hatalı sollama yaptığı iddia edilen Emre Salmanlı (24) yönetimindeki 06 AS 3516 plakalı beton mikserinin altında kaldı. Kazada çarpmanın etkisiyle otomobil ikiye bölünürken, aynı aileden otomobil sürücüsü Mustafa Cahit Sanık, Beyzanur Sanık (17), Senanur Sanık (15) ile Pembe Karaca (33), Elif Karaca (1), kaza yerinde feci şekilde can verdi. Muhammet Ali Sanık, (12), Makbule Sanık (32) ve Yasin Karaca’da yaralandı. Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan ikisinin durumlarının ağır olduğu bildirildi. Mikser Şoförü Emre Salmanlı ise gözaltına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

10 YILDIR YAPILAMAYAN YOL, ONLARCA KİŞİYE MEZAR OLDU

Kaza yerindeki vatandaşlar, 10 yıldır yapılamayan yolun onlarca kişiye mezar olduğunu belirterek, son bir ayda aynı yolda yaklaşık 10 kişinin öldüğünü söyledi. Karayolları ve Emniyet Müdürlüğü'nün, duble yol çalışmalarının yapıldığı güzergahta yeterince tedbir almadığını belirten vatandaşlar, çift şeritli yolun çalışmalar nedeniyle tek şerite düşürüldüğünü, fakat dubalarla bölünmediğinden dolayı sürekli ölümlü kazaların meydana geldiğini ifade etti.

Vatandaşlar, "Başka illerde duble yollar tek yola düştüğünde, yol tekrar çalışmanın bittiği yere kadar dubalarla bölünürken, Yozgat’ta bu uygulanmıyor. Duba konmadan bu yol nasıl trafiğe açılıyor? Ayrıca bu yolda 10 yıldır çalışma yapılıyor. 10 yılda yol tamamlanmaz mı?" diye tepkilerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar