Yozgat’ta vatandaşlar kuraklık sebebiyle yağmur duasına çıktı

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı Yozgat’ta vatandaşlar yağmur yağması için 'yağmur duasına' çıktı. Yeşilova Köyü sakinleri köy kırsalında toplanarak yağmur yağmur yağması için dua etti. Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta vatandaşlar kuraklık sebebiyle yağmur duasına çıktı

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı Yozgat’ta vatandaşlar yağmur yağması için 'yağmur duasına' çıktı.

Yeşilova Köyü sakinleri köy kırsalında toplanarak yağmur yağmur yağması için dua etti. Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül tarafından kıldırılan öğle namazı sonrası yapılan yağmur duasına vatandaşlar da amin diyerek eşlik etti.

Kurak geçen kış ve mevsim itibariyle yağmurun yağmaması sebebiyle ekili tarım alanların yağmura çok ihtiyacı olduğunu söyleyen köy sakinleri ekinlerin yağış olmaması halinde tarlalarındaki buğdayların yanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Köy muhtarı Hacı Arslan, kuraklık sebebiyle ekili hububat ürünlerinin yağmura ihtiyacı olduğunu belirterek yağmur yağması için köylülerle birlikte dua ettiklerini söyledi. Şevket Bayındır isimli köy sakini de yağışların olmaması yüzünden ekinlerin kuruma noktasına geldiğini ve otların çıkmadığını ifade ederek yağmur yağması için dua ettiklerini belirtti.

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül ise Türkiye genelinde ve Yozgat’ta yaşanan kuraklığın devam ettiğini söyledi. Yaylagül, "Bizler de bu kuraklığı gidermek için Mevlaya dua ediyoruz, yalvarıyoruz. Bunu Peygamber Efendimiz de(SAV) yapmıştır. İslamda bunun yeri vardır. Fıkıh kitaplarında yağmur duasının şartlarını daha iyi anlatılıyor. Biz de kuraklığın giderilmesi için cemaatlerle birlikte dua ediyoruz, Cenab-ı Allah kabul etsin." dileklerinde bulundu.

Yapılan yağmur duasının ardından vatandaşlara kesilen büyük baş hayvanın etinden yapılan etli pilav ve ayran ikram edildi. CİHAN

Yorumlar