Yozgat’ta sis nedeniyle görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü

Yozgat’ta akşam saatlerinde etkisini gösteren sis hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düştü.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta sis nedeniyle görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü

Yozgat’ta akşam saatlerinde etkisini gösteren sis hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düştü. Trafikte araçların sis nedeniyle yavaş seyrettiği gözlendi.

    Sis nedeniyle denetimlerini artıran Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası E- 88 karayolunda denetimlerini artırdı.

    Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul, sis nedeniyle trafikte seyreden araç sürücülerinin takip mesafelerini mutlaka korumaları gerektiğini söyledi. Tuğrul, "Sürücülerimizden sisli havalarda daha dikkatli araç kullanmalarını istiyoruz. Sisten dolayı görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düşmektedir. Takip mesafesi ve sis lambalarının yanık olması çok önemlidir. Sis yüzünden zaman zaman yollarda kayganlaşma meydana gelmektedir. Bu takip mesafesinin olması çok önemli kazaların olmaması açısından denetimlerimizi devam ettirmekteyiz. Sürücülerimizden trafik kurlarına uymalarını istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar