Yozgat’ta öğrenciler sağlık taramasından geçirildi

Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat’ta öğrencilere kalp ve sağlık taramasından geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta öğrenciler sağlık taramasından geçirildi

Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat’ta öğrencilere kalp ve sağlık taramasından geçirildi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği Sağlık Haftası Etkinlikleri kapsamında öğrencilere kalp ve genel sağlık taraması yapıldı. Yozgat Gazi Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen sağlık taraması programına Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Üniversite Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. M. Fevzi Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Doğan katıldı.

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Hüsrevşahi ve beraberindeki yardımcı sağlık personeli tarafından öğrencilerin, tansiyon, ateş, kalp, troit, gibi genel sağlık taramaları yapıldı. Yapılan sağlık tarama sonrası sağlık problemli olan öğrenciler ileri tetkik ve tedavilerinin yapılması için Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Üniversite Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği sağlık taraması programının bugün başladığını söyledi. Uçar, “Bu haftanın sağlık haftası olması münasebetiyle bu okulda yapılan sağlık taramasının yanısıra konferanslarımız, panellerimiz, soru-cevap şeklinde velilerimizi bilgilendirme toplantıları da düzenlenecek. Üniversitemiz sadece sağlık alanında değil her alanda diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde ve toplumla bütünleşme adına sosyal sorumluluk projelerine dahil oluyoruz. Bugün başlayan programlarımız hem sağlık kapsamında hem de Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştiriliyor. Zaman zaman öğrencilerimizin sağlık problemi olsa da aileler tarafından sağlık kontrolüne gönderilmesi gibi imkanlar olmayabiliyor. Ya da var olan bazı hastalıkların farkında olunmayabiliyor. Bu tür taramalar sağlıklı kişiler üzerinde yapılan taramalardır. Dolayısıyla hasta olup da erken teşhis edilip kısa bir süre içerisinde sağlıklı bir yaşama kavuşturulması açısından bu taramaların önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’ da, verimli bir hayat için sağlıklı bir hayata ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız bugün kalp taraması geçirdi. Erken teşhis bütün alanlar için önemlidir. Bu yaştaki çocuklarımızın farkında olmadıkları bir takım sağlık problemleri de olabiliyor. Bunlar da bir erken teşhise sebep olacaktır. İleride büyük problemlerle karşılaşılmaması adına bugün bu yaştaki çocuklara uygulana sağlık taraması bizler için çok önemlidir. Erken teşhisin tıpta ne anlama geldiğini biliyoruz. İnşallah ciddi sıkıntılar yoktur ama varsa da bir an önce tedavisine başlanmış olur." diye konuştu.

Üniversite Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Hüsrevşahi ise çocuklara kalp hastalıkları, akciğer veya tiroit gibi belirlenen hastalıklar yönünden tarama yaptıklarını ifade etti. Hüsrevşahi, "Her hangi bir kuşku olduğu anda Üniversitemiz Araştırma ve uygulama Hastanesi’ne göndereceğiz. Orada ise gerekli ileri tetkikler yapılacaktır. Orada çocuklarımızın sağlığının ne derece önemli olduğunu ve bu kalp sağlığı, genel sağlık, zihinsel sağlık, ruhsal sağlık gibi değişik alanlardaki konuları velilerimiz ile ortaya koyma ve onları konuşma şansımız doğacak. Gerçekten çocukların herhangi bir sağlık sorunu varsa onları ortaya koymak, çocuklarımız kendi sağlıkları açısından daha bilinçli olma fırsatını yakalayacaklar." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar