Yozgat’ta İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner başkanlığında Yozgat İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Yozgat İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner başkanlığında Yozgat İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Yozgat İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan ve kurul üyeleri katıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısında 2013-2015 yıllarının kapsayacak şekilde İl Uyuşturucu Eylem Planı hazırlandı. Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Kararaslan, toplantıda yaptığı konuşmada akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucu maddelerin, bağımlıları, aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak sorumsuz bir hayata mahkum ettiğini söyledi. Dr. Karaaslan, “Bu sebeple uyuşturucular zincirleme olarak bağımlıya, bağımlının aile ve iş hayatına, ayrıca ülke ekonomisine telafi edilemez zararlar vermekte ve toplumların hem bugününü hem de geleceklerini tehdit etmektedir. Bu kapsamda, tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı son yıllarda Türkiye için de önemli bir sorun haline gelmiş bulunmaktadır. Gençlerimizi uyuşturucu maddelerden uzaklaştırılması için ailelerle birlikte kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerine de görevler düşmektedir." dedi.

Vali Yardımcısı Yavuz Güner’de uyuşturucu kullanımının ve sunumunun önlenmesi, risk gruplarıyla ilgili tüm kurumların daha etkin çalışmalar yapması ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması için 2013-2015 yıllarını kapsayan koordinasyonu en iy işekilde sağlanacağını ifade etti. Güner, "Amacımız kurumlar arasında eşgüdüm ve işbirliğinin en iyi şekilde sağlanmasını istiyoruz. Yapılan bu toplantıda çocukların ve gençlerin toplumsal yaşama daha etkin katılımının sağlanması için projeler geliştirilmesi, eğitim yoluyla gençlerin her alanda sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması, tespiti yapılan uyuşturucu bağımlıları ile ilgili aile ve yakın çevrelerini de kapsayacak şekilde sosyal destek sağlanması, tedavi ve rehabilitasyonları konularında çalışmalar yapılması hedefler olarak belirlenmiştir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar