Yozgat’ta emlakçılar gurbetçileri bekliyor

Yozgat’ta emlak sektöründe faaliyetini sürdüren Suat Tinel, durgun bir yaz dönemi geçiren emlakçıların gurbetçilerin gelmesiyle hareketleneceğini ümit ettiklerini söyledi.    Suat Tinel, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta emlakçılar gurbetçileri bekliyor

Yozgat’ta emlak sektöründe faaliyetini sürdüren Suat Tinel, durgun bir yaz dönemi geçiren emlakçıların gurbetçilerin gelmesiyle hareketleneceğini ümit ettiklerini söyledi.

    Suat Tinel, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz aylarda kredi faiz oranlarının yükselmesinin özellikle emlak piyasasında durgunluğa sebep olduğunu belirterek "Merkez Bankası faiz oranlarının düşürmesi henüz emlak piyasasını hareketlendirmedi. İlimiz nüfusunun büyük çoğunluğu yurt dışında gurbette yaşıyor. Bu aylarda memleketlerine gelerek hem akrabalarını ziyaret ediyor hem de tatillerini geçiriyor. Gurbetçilerimiz genelde yatırım olarak gayrımenkulü tercih ediyor. inşallah iyi bir sezon geçirmeyi temenni ediyoruz." dedi.

    En iyi yatırımın gayrımenkule olan yatırım olduğunu söyleyen Tinel, "En karlı yatırım gayrımenkule olan yatırımdır. Şuanda 2 yıl önce gayrımenkul alan bir vatandaşımız en az yüzde 30 ile yüzde 40 arası bir kar ettiği gerçeği var. O yüzden yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı ev ve arsa almaya davet ediyoruz. Şuanda ilimizde ev fiyatları evin mevki ve konumuna göre 60 Bin ile 200 Bin TL arasında değişiyor." diye konuştu.

    Diğer emlakçı Muammer Yılmaz da aynı ifadeleri kulanarak en iyi yatırımın gayrı menkule olan yatırım olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar