Yozgat'ta buruk mezuniyet töreni

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2013-2014 eğitim öğretimi yılı mezuniyet töreni Manisan’ın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası kazası sebebiyle buruk geçti. Soma’da meydana gelen maden kazası sebebiyle üniversitenin 13-15 Mayıs...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat'ta buruk mezuniyet töreni

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2013-2014 eğitim öğretimi yılı mezuniyet töreni Manisan’ın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası kazası sebebiyle buruk geçti.

Soma’da meydana gelen maden kazası sebebiyle üniversitenin 13-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanması gereken bahar şenlikleri, eğlence ve konserler iptal edilirken, daha önce şehir stadyumunda yapılması planlanan tören üniversitenin kapalı spor salonuna alındı. Mezuniyet töreninde öğrenciler yakalarına siyah kurdele takıp, keplerini havaya fırlatmak yerine kalplerinin üzerine koyarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Törene, Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, davetliler, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Uçar, törende yaptığı konuşmada mezuniyet sevincini heyecanlı ama buruk bir şekilde yaşadıklarını söyledi. Uçar,"Önceki gün Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazasında yüzlerce işçi kardeşimiz görev şehidi olmuştur. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu elim kaza hepimizin yüreğini dağlamış bulunmaktadır. Görev şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum.” dedi.

Meydana gelen kazadan dolayı üniversitede başlatılmış olan bahar şenliklerini iptal ettiklerini ifade eden Rektör Uçar,"Mezuniyet törenimizde açık alanda stadyumda yapacaktık daha sade bir törenle üniversitemizde kapalı spor salonuna aldık. Büyük bir anlayışla hem öğrencilerimiz hem velilerimiz coşkudan uzak hüzünlü bir şekilde mezuniyetlerini kutladılar. Her biriside yakalarına siyah kurdele bağladılar. Kep atma faslını da iptal ettik. Keplerini kalplerinin üzerine koyarak gönüllerinin onlarla birlikte olduklarını ifade ettiler. Bunlar çok güzel bir tablo milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesi ve aynı duyguları milletçe hep birlikte yaşadığımızın göstergeleridir. Öğrencilerimizde bu duyguları ve hassasiyeti yaşadıkları için onları tebrik ediyorum." diye konuştu.

Öğrencilerde sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirterek, “Maden faciası sebebiyle kutlama etkinliğimizi buruk yaşadık. Keplerimizi havaya fırlatmak yerine kalbimizin üzerine koyarak yakınlarını kaybeden ailelerimiizn acılarını paylaştık. Ölen madencilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar