Yozgat’ta besicilere kura ile 47 koç dağıtıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü il genelinde küçükbaş hayvan ırkının ıslahı amacıyla çiftçilere damızlık koç dağıttı. Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası'nda düzenlenen programda, 47 damızlık koç çiftçilere...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta besicilere kura ile 47 koç dağıtıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü il genelinde küçükbaş hayvan ırkının ıslahı amacıyla çiftçilere damızlık koç dağıttı.

Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası'nda düzenlenen programda, 47 damızlık koç çiftçilere kura ile dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, koç dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat’ta yaklaşık 350 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu ifade ederek, daha verimli küçükbaş hayvan elde edebilmek amacıyla damızlık koç dağıttıklarını söyledi. Özdemir, "İlimize ayrılan ödeneğin yanı sıra , her yetiştiriciden koç bedelinin yarısı kadar yetiştirici katkı payı alınarak ödeneğin artması sağlanmış olup bu suretle daha fazla koç alımı yapıldı. Bu sayede projeden faydalanacak yetiştiricilerimizin sayısı arttırıldı. 17 besicimizin almış olduğu 47 koçu, 3 yıl süre ile kontrollerini yapacağız." dedi.

CİHAN

Yorumlar